Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Originalna verzija: Miodrag Petrović Čkalja
Forum » Kultura, umetnost, muzika, film, TV » Film
Tasmanijski Djavo
Zar se njega niko nije setio ? Sta mislite o njemu i koje ste njegove filmove gledali?
Master Yoda
Da, Čkalja...
On, Paja Vujsić i Mija Aleksić su bili veće zvezde nego sve ove današnje zajedno

Lidija Vuksanović
Zdravo komšiminice! U pravu si draga moja Čkalja je jedan od naših najboljih glumaca svih vremena. Toliko je filmova i serija snimio. Znao je da nas nasmeje do suza. Iza sebe je ostavio veliko bogatstvo. (Mislim na sve njegove uloge.
Lidija Vuksanović
Čkalja kao šalterski radnik:
Master Yoda
I Čkalja i Mira i Mija i Paja su bili stvarno dobri glumci.
I Zorana Radmilovića da ne zaboravim... i mnogi drugi koji mi ne padaju sada na pamet...

Old school smile.gif

Najbolje se vidi koliko su dobri glumci kada se posmatra koliko traju scene bez prekida.
Lidija Vuksanović
"Bolji život", Čkalja kao Branković

Sve su ređi ovako dobri glumci.
Dušan
Super komičar, gledao sam sve njegove uloge.
Hope
legenda
* Mirjana *
CITAT
U ponedeljak, 20. oktobra navršiće se pet godina od smrti Miodraga Petrovića Čkalje (1924–2003), legende srpskog glumišta i majstora komedije, koji je bio popularan i voljen širom nekadašnje Jugoslavije. Starije generacije pričaju da su ulice bivale prazne kada bi se prikazivale serije u kojima igra Čkalja, naročito one koje su u prvim godinama Televizije Beograd radili Radivoje – Lola Đukić i Novak Novak.

U bogatom umetničkom opusu ostvario je oko 200 uloga u pozorištu, na radiju, televiziji i filmu. U svesti najšire publike ostao je upamćen prvenstveno po likovima iz humorističko-satiričnih TV serija tandema Đukić–Novak. Prva je bila još 1959. godine – "Servisna stanica", u kojoj je igrao lik kuvara Jordana. Usledili su "Muzej voštanih figura", "Sačulatac", "Ljudi i papagaji"... Nezaboravne uloge ostvario je i u serijama drugih autora – "Ljubav na seoski način", "Kamiondžije", "Vruć vetar", "Bolji život". Bio je oličenje i pojam smeha bez obzira na konkretnu rolu i dugo neprevaziđena zvezda malih ekrana, beleži Tanjug.
Snezana1909
jedan u svetu...
Ovo je lo-fi verzija sadržaja. Da bi ste videli verziju sa svim informacijama i slikama, molimo kliknite ovde.