Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Originalna verzija: Bogatstvo
Forum » Aladin Caffe - forumi za opustanje » Blah, blah, blah...
Lidija Vuksanović
Evo jednog po malo filozofskog pitana.

Da li mislite da je bitnije duhovno ili materijalno bogatstvo? Koja je vaša definicija bogatstva?

Ovo pitanje vam postavljam, jer često u životu možemo sresti ljude za koga su novac i materijalizam na prvom mestu u životu.

Šta mislite da li baš sve u životu može da se kupi novcem?

Moj odgovor je da je puno bitnije duhovno bogatstvo i dobročinstvo čoveka nego materijalizam. I mislim da ipak ima stvari koje se ne mogu kupiti, kao na primer život ili nečije zdravlje!

Slažete li se s mojim mišljenjem? scratch_one-s_head.gif
Dusa
Bogatstvo??? Moje bogatstvo su moja deca, sreca u porodici i zdravlje. Sve ostalo je negde na marginama mog zivota. I Lidija mislim da si u pravu kad kazes da materjalna sigurnost ne donosi srecu, obicno je bas suprotno.
istina87
Pa ovako... . Najvece bogatstvo je porodica, zdravlje, sreca. Covjek kad to nema onda nema apsolutno nista. Ali i novac je vazan!!!Na fakultetu sam naucula da novac nije najvazniji u zivotu ali je na prvom mjestu, novac je nuzno zlo. E, pa sad!!!Ipak, slazem se sa Lidijom
Princeza
ja samo zelim da svoje zelje izjednacim sa mogucnostima... novac nekad kupuje cak i zdravlje...
Lidija Vuksanović
Iz ličnog iskustva mogu da kažem da zdravlje i život, na žalost ne možeš kupiti parama. To je iluzija, veruj mi na reč.
Danijela Rajic
Lidija kao prvo hvala za dobrodoslicu, i ja sam pre za duhovno bogatstvo. SKORO SAM IZGUBILA TATU I SHVATILA DA MATERIJALNO BOGATSTVO NE MOZE DA TI POMOGNE BAS KAD TI JE NAJPOTREBNIJE !Ranije sam mislila da novac mnogo znaci ali sada vise ne sada samo zelim zdravlje za svoju decu i porodicu i za sve ostale ljude.
Princeza
samo da me pogresno ne shvatite-i ja mislim da je vaznije duhovno bogatstvo!
dusala
sta ce nam bogastvo ako nemamo zdravlje i sa kim to da delimo i uzivamo..
po meni bogastvo je stvoriti zivot... pre svega porodicu... decu... i umetnost da
zivite sa 6.000din kao da imate 60.000din...
para dodje i ode... a bogastvo... ma najednostavnije ziveti kao da ste prebogati...
bogastvo lezi u malim stvarima... tender.gif
Dušan
Bogatstvo zavisi od samoga coveka. Neko je bogat a siromasan a neko je siromasan a bogat. Sve je to u covekovoj glavi.
*J*
Moje bogatstvo je moj sin, moja porodica i prijatelji.
Sve ostalo dodje i prodje, nekada cak i na gluposti, a ljubav porodice ostaje.
Dušan
E bogatstvo je kad imaš ADSL pa možeš da se družiš sa Vama, svima. biggrin.gif laugh.gif smile.gif heart.gif
Lidija Vuksanović
Bogatstvo su: zdravlje, porodica, ljubav, dobrota, prijateljstvo, duhovni mir čoveka, umetnost i znanje koje čovek ima. To su za mene najveća bogatstva koje neko može posedovati, ostalo dođe i prođe!
Kraljica
Nisam materijalista u zivotu, zdravlje moje porodice i moje mi je najvece bogatstvo!
LIDIJA U POTPUNOSTI SI UPRAVU!
Rokfeler
Hajde da pokušam ovako da odgovorim na ovoj temi... Dakle:

Dakle, ti bi hteo razgovarati sa mnom?"rece Bog.
" Ako imas vremena rekoh"
Bog se nasmesi "moje vreme je vecnost, sta si me hteo pitati?"
"Sta te najvise iznenadjuje kod ljudi?"
Bog odgovori:
" Sto im je detinjstvo dosadno, zure se da odrastu, a potom bi ponovo zeleli biti deca. Sto trose zdravlje da bi stekli novac, pa potom trose novac da bi vratili zdravlje.
Sto razmisljaju teskobno o buducnosti, zaboravljajuci sadasnjost. Na taj nacin ne zive ni u sadasnjosti ni u buducnosti.
Sto zive kao da nikada nece umreti, a onda umiru kao da nikada nisu ziveli"
Bog me primi za ruku, ostadosmo za trenutak u tisini. Tada upitah:
" kao roditelj, koje bi zivotne pouke zeleo da tvoja deca nauce?"
Osmehujuci se Bog odgovori:
" da nauce da nikog ne mogu prisiliti da ih voli, mogu samo voleti.
Da nauce da nije najvrednije ono sto poseduju, nego ko su u svom zivotu. Da nauce kako se nije dobro uporedjivati sa drugima...
Da nauce kako nije bogat onaj covek koji najvise ima, nego onaj koji najmanje treba.
Da nauce kako je potrebno samo nekoliko sekundi da se duboko povredi voljeno bice, a potom su potrebne godine da se izleci.
Da nauce oprastati tako da sami oprastaju.
Da spoznaju kako postoje osobe koje ih nezno vole, ali to ne znaju izreci niti pokazati.
Da nauce da se novcem moze kupiti sve sem srece.
Da nauce da dve osobe mogu posmatrati istu stvar, a videti je razlicito.
Da nauce da je pravi prijatelj onaj koji zna sve o njima... a ipak ih voli.
Ljudi ce zaboraviti sta si rekao, .
Ljudi ce zaboraviti sta si ucinio.

Ali nikada nece zaboraviti kakve si osecaje u njima pobudio!
happynes
Neko je jednom rekao - Neki ljudi od svog bogatstva nemaju nista osim straha da ga ne izgube.
Ovo je lo-fi verzija sadržaja. Da bi ste videli verziju sa svim informacijama i slikama, molimo kliknite ovde.