Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Originalna verzija: Rotirajuća slika
Forum » Aladin Caffe - forumi za opustanje » Blah, blah, blah...
dr. Miloš Radulović
Dragi moji Aladinovci, kada su mi prvi put pokazali ovu sliku mislio sam da nema ničeg specijalnog u vezi nje. Međutim poslije malo dužeg gledanja shvatio sam da nije baš "obična". Na samoj slici je silueta cure koja se okreće u jednu stranu. Nekima od vas će se okrećati u smjeru kazaljke na satu a nekima u suprotnom smjeru dok će se nekima smjer okretanja mijenjati! Ukoliko ne vjerujete samo malo duže gledajte i samo će vam se pokazati.

Kliknite za otvaranje attachment-a
Lidija Vuksanović
Zanimljivo, i da znaš da si u pravu. Meni se čini čak i kao da devojka lebdi u vazduhu. (To možda zvuči bez veze, ali to je moje mišljenje).
dr. Miloš Radulović
Da, cura lebdi u vazduhu ali najzanimljivije je to da strana u koju se okreće zavisi od našeg mozga.
Princeza
meni nece da se poveca slika help.gif
dusala
meni se okrece kao kazaljke na satu... divno..
istina87
Bas zanimljivo
dr. Miloš Radulović
CITAT (dusala @ 17:35, 29. July 2008)
meni se okrece kao kazaljke na satu... divno..

Treba da gledaš malo duže kako bi se počela okretati u drugu stranu.

Optička varka se najbolje primjećuje ukoliko nekoliko ljudi posmatra sliku. Siguran sam da će se barem nekom slika okretati u suprotnom smjeru od većine.
Princeza
a ja?meni ne moze da se uveca? girl_mad.gif
dr. Miloš Radulović
Evo sam je postavio na mom sajtu pa je skini sa adrese:
http://www.mojstomatolog.net/images/rotacija.gif
Princeza
meni se okrece u smjeru kazaljke na satu... hvala doktore smile.gif
Dusanka
Milose, tvoja postavljena djevojka je lagano poskakivala u pravcu kazaljke na satu i nazad cak i malim zamahom, na jednoj nozi. B r a v o... .
Lillyn
Meni na jednu stranu, ako zatvorim i ponovo otvorim oci, na drugu.. huh.gif
JSrdjan
Meni poskakuje i rotira suprotno od kazaljki na satu. Konstantno tako. Ali, ja sam levak.
A to je igra senki koja dovodi do iluzije zbog nesavršenosti našeg oka.
* Mirjana *
Koliko god da gledam, uvek je kretanje u smeru kazaljke na satu.
KompKamp
počinje okretom u smeru kazaljke, a posle nekoliko sekiundi, mozda 6-7 sek. okrece se suprotno... .iskreno, ja ne vidim tu nista specijalno...
Ovo je lo-fi verzija sadržaja. Da bi ste videli verziju sa svim informacijama i slikama, molimo kliknite ovde.