Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Originalna verzija: Da li treba dozvoliti homoseksualnim parovima da usvajaju decu?
Forum » Društvo » Porodica
Pages: 1, 2, 3
Milica
Sta mislite o tome...
Da li bi im trebalo dozvoliti da usvoje decu?

Da li je vaznije ko ili kako odgaja dete?
* Mirjana *
Moj odgovor je NE. Baš zato što je važno i ko i kako vaspitava dete.
Po meni homoseksualni parovi nisu pravi uzori za dete. Deca uče životne uloge posmatrajući i podražavajući svet odraslih.
Osim toga, ne znam kako bi takvo dete prihvatili vršnjaci.
Lidija Vuksanović
Zanimljiva tema!

Slažem se s tim da ipak nije baš najpametnije dozvoliti homoseksualnim parovima da usvajaju decu.

Jedan od razloga je i taj što bi deci najveći uzor trebali da budu baš njihovi roditelji.
Milica
Ni ja im ne bih dozvolila, kako bi deca u skoli objasnila da imaju dve mame ili dve tate, sigurno bi automatski bili zrtve ismejavanja.
Zeleni Zub
Da..da... jos malo pa ce biti pitanje da li roboti smeju da usvajaju decu!!! girl_impossible.gif

Moj odgovor je : NE
JSrdjan
NE!!! ne, i po sto puta NE
Da mogu, zatvorio bih ih sve u jednu buvaru i bacio kljuc u najdublji bunar!
istina87
Ne. Na sta ce da lice ta djeca posle. Niposto
Princeza
NE
Sailor Ripley
Naravno da ne. Homseksualnost nije normalna, tj. nije prirodna.

A posto ce deca biti pod uticajem svojih "roditelja". Onda ce i ona sa velikom verovatnocom "skrenuti" sa puta...
Takodje, kako ce da nadomeste mamu ako su muska oba roditelja?

Argumenat za je da ce se takvi roditelji vise baviti decom nego "standardni" roditelji.
Tara
Bože, NEEE!
Moje mišljenje je potpuno isto kao Iceman-ovo!
Drbob
Pa bogami kako se ovde kod nas kreće i u kom pravcu idemo, sigurno će doći do homoseksualnih brakova, a ako dođe do toga onda im ništa neće biti na putu i da usvajaju decu. Pošto je pederski klan mnogo jak i trenutno upravlja Srbijom, a bogami i Evropom... ..
Moj odgovor je ne i treba se protiv toga boriti,
.
*J*
Nikako!!!

Da je to prirodno, Bog bi poslao Adama i Stevu, UZAS!
Lezb. su jos gore...
Jaca
Evo jedne teme oko koje se svi slazemo smile.gif
Ni ja im ne bih dozvolila, jer to jadno dete ne bi imalo prilike da odraste u normalnim uslovima.
vana_vuk
Naravno da ne
Catwoman
Glupost, znate li koja je procedura uopste za usvajanje dece za jedan normalan par? Cekanje, milion provera... .. Mozda i treba tako, ali dati ljudima koji nisu normalni, to je ludost.
Ole Gunnar
Ne, nikako.
Hope
ne
Dušan
NE
Spenser
Gadi mi se i sama pomisao na to da postoje takvi "parovi", (smatram da su par muško i žensko), a kamoli još i da im se dozvoli da usvajaju decu!!!
boca
naravno da ne! ta deca automatski imaju iskrivljenu sliku o svetu i zivotu.
sanjac
Ne, ni pod kojim uslovima. I tu bi zakon morao da bude vrlo precizan.
Homoseksualni brak, nemam nista protiv, vidim da je to sad moderno.
Zeleni Zub
Bas sam sinoc procitao da je umrla zena (baba) koja je sklopila prvi homoseksualni brak u Kaliforniji.
Nemam nista protiv njih ali im nikako ne bih dao mogucnost usvajanja dece a ni javno eksponiranje.
Ninna
Niposto! Trebalo bi zabraniti i homoseksualne veze! Takvi odnosi nisu normalni. A ako im je vec do djece(homoseksualnom paru), neka ih naprave sami... . Ako mogu!
Bad Angel
NE!Ja licno ne bi volela da mene usvoje homoseksualci pa to ne zelim ni drugima.(to se ne moze ni desiti zato sto imam roditelje) sad.gif
repsrb
U šta bi se pretvorio svijet kada bi dozvolili ovim ljudskim nakazama da vaspitavaju djecu??????????????????????????????????????
Živko Hrkić
NE NE i NE... I tako treba da ostane...

Neka oni uživaju za sebe a decu neka odgajaju normalni ljudi...

Zamislite da su Adam i Eva bili HOMOSEXUALCI???????

- NEBI BILO SVETA -

Neka se suicide2.gif
Dušan
NE
Kristijan Nedakovic
Child Molesters su te ljudske nakaze kojima bi se trebalo zabraniti javno eksponiranje, usvajanje dece i brakovi bilo sa zhenskim ili mushkim polom. Shto se tiche homosexualaca nit ih mrzim a nit' gotivim, ti ljudi za mene kao i da ne postoje.
marijadina
Ne, nikako. Mi smo nauceni na klasicni model porodice, tako da bi se ta djeca jako tesko snalazila u drustvu. Sredina bi ih odbacivala. Bio bi to nezdrav odgoj.
Dusanka
Samo kad bi morala da biram spas nekog napustenog djeteta, manje zla svakako, od zla se braneci. Mozda ali samo mozda, oni ne bi bili losi roditelji. Kako ih je zivot vec obiljezio posebnoscu i na neki nacin kaznio, mozda bi imali sto da kazu i pokazu prenesu, pozitivno tom povjerenom djetetu.
* Mirjana *
CITAT (Dusanka Klikovac @ 15:38, 17. October 2008)
... oni ne bi bili losi roditelji. Kako ih je zivot vec obiljezio posebnoscu i na neki nacin kaznio, mozda bi imali sto da kazu i pokazu prenesu, pozitivno tom povjerenom djetetu.

Niko ne tvrdi da bi oni, generalno, bili loši roditelji, ali sigurno ne bi bili ni dobri uzori za dete, niti bi to dete, obeleženo na taj način (život u tako "neobičnim", za naše prostore, uslovima), moglo da bude srećno među vršnjacima. Deca umeju da budu surova prema onima koji se razlikuju...
Prema tome, život za takvo dete bi bio sve, samo ne normalan.
Dušan
NE NE NE i NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Kristijan Nedakovic
CITAT (Dušan @ 18:30, 17. October 2008)
NE NE NE i NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

a shto? suicide2.gif
Dušan
Pa sad meni ne izgleda normalno. Da je normalno oni bi mogli i da rode dete iz te zajednice. Nemam ništa protiv tih zajednica ali deca......... ..
Igor Pavlović
NE!!!!!
oblachar
Ne, nikako... Deca treba da odrastaju u zdravom okruzenju...
Black Mamba
Nikako.
Deca treba da imaju priliku da normalno odrastu. Sto se tice gay brakova mislim da to nije normalno nikako, da je Bog hteo tako stvorio bi Adama i Stevu, a ne Evu.
Iva Markovic
NEEEE!!!
JANA
Ne!!!!!!!
Bjanka
Verujem da bi neki homoseksualni par i mogao da pruži detetu više ljubavi, pažnje i obrazovanja, od bioloških roditelja, koji su ga se odrekli, zlostavljali ga ili se o dali narkoticima i alkoholu. I pored toga, ostajem pri stanovištu da decu, koja već nisu imala sreću da rastu uz svoje roditelje, ne može usvojiti istopolni par.
EnterX
Smatram da je usvajanje dece od strane homoseksualnih parova za sada jedino moguće u onim sredinima gde postoji visok stepen tolerancije prema homoseksualcima odnosno u onim sredinama gde se većinski homoseksualnost posmatra kao seksualno opredeljenje, a ne kao bolest. Na primer to su neki delovi Holandije. Tamo gde je socijalna situacija obrnuta nije baš najrazumnije i odgovorno ostavljati decu parovima ovakvog opredeljenja jer je socijalno okruženje jedno od 5 najbitnijih elemenata za razvoj deteta kao društvenog bića i u uopšte generalno za njegov razvoj. Netolerantna sredina pogubno bi uticala na “dete homoseksualaca”.

Inače, u “normalnim okolnostima” ne vidim ništa protiv takvog usvajanja i ne smatram na bilo koji način da je homoseksualnost neprirodna samo zato što je to zvanično manjinsko opredeljenje u odnosu na heteroseksualnost. Ko poznaje istoriju ljudske seksualnosti zna da su homoseksualni odnosi pa i čitave homoseksualne zajednice dokazane još u najranijim periodima ljudske civilizacije. Homoseksualaca je oduvek bilo i uvek će ih biti. Setimo se samo perioda antike kada je bilo sasvim normalno da atinski građani muškarci imaju pored žene i svog muškog ljubavnika. Platon, na primer direktno u nekolio svojih dela opisuje prirodu homoseksualnih odnosa između nekih tadašnjih vrunskih učitelja filozofije, istorije, matematike, astronomije, i njihovih učenika. Naime, bilo je normalno da učenik savladava i ljubavne tehnike sa svojim učiteljem dok u zrelosti ne postane dovoljno vešt da zauzme ono što se u našem dobu naziva “aktivna pozicija” u homoseksualnom odnosu. Najpoznatiji primeri takvih homoseksualaca su Sokrat i Aristotel.

Potom da ne pričam o mnogobrojnim Bi-pojedincima iz naše bliže i dalje istorije kao što su: Hadrijan(rimski imperator), Šarl Bodler, Artur Rembo, Virdžinja Vulf, Truman Kapot, Džim Kerol, Oskar Vajld, Janis Joplin, Alek Mapa, Džim Morison. Što se tiče poslednjeg biseksualca Morisona on je bio u vezi godinu dana sa Endi Vorholom s kojim je u to vreme i živeo kad je ostao bez kinte da se sam izdržava. Napominjem ovo jer je to namerno preskočen detalj iz onog filma Olivera Stouna o Dorsima iako jasno piše u delu Morisonove žene Pamele koja je napisala biografsku knjigu o njemu da je to istina (btw, film je rađen po toj knjizi).

Nastaviću šire o ovoj problematici ako bude bilo pitanja ili oprečnih stavova. Ne bih toliko da oftopikujem sada jer tema nije direktno o homoseksualnosti.
* Mirjana *
Da se kroz istoriju razvila veća tolerancija prema homoseksualnosti i da ih je bilo više, mnogih od nas danas ne bi bilo...
EnterX
CITAT (* Mirjana * @ 19:10, 18. November 2008)
Da se kroz istoriju razvila veća tolerancija prema homoseksualnosti i da ih je bilo više, mnogih od nas danas ne bi bilo...

Ne mora da znači jer tu je uvek biseksualnost da podrži reprodukciju. Osim toga zadržali bi se i heteroseksualci. Tolerantnost ne utiče sama po sebi na tvoj izbor seksualnog opredeljenja, već se samo želi umanjiti netrpljivost između dve stvari. Iz najšireg ugla posmatrano ova planeta ima veliki demografski problem koji se zove prenaseljenost i ne manjka s natalitetom na globalnom nivou, nego samo na nivou pojedinačnih država što je zanemarljiv faktor.

* Mirjana *
Da li si siguran da bi većina homoseksualaca pristala na biseksualno ponašanje - radi reprodukcije? (Čisto, zanima me... ) Misliš li da bi bili tolerantni prema potrebi ljudskog roda da se obnavlja?
EnterX
CITAT (* Mirjana * @ 19:31, 18. November 2008)
Da li si siguran da bi većina homoseksualaca pristala na biseksualno ponašanje - radi reprodukcije? (Čisto, zanima me... ) Misliš li da bi bili tolerantni prema potrebi ljudskog roda da se obnavlja?

Ja sam biseksualac od kada znam za sebe tako da ne mogu da govorim u ime “čistokrvnih homoseksualaca”, ali verujem da bi mnogi pristali na biseksualno ponašanje ukoliko bi postojala potreba za reprodukcijom na državnom nivou. To nisu nekakvi podli i zli ljudi koji bi namerno išli protiv volje za životom. Čak šta više i za njih bi to značilo jedno novo iskustvo u koje su spremni da se upuste ako zbog ničeg drugog onda bar zbog avanturističkog duha.
* Mirjana *
Da se razumemo, već sam ranije na nekoj od tema gde je postavljeno pitanje u smislu "Da li ste homofobični?" napisala da sam vrlo tolerantna i da nemam ništa protiv ljudi drugačijeg seksualnog opredeljenja, ali... Bez obzira na to, ne bih im dozvolila da usvajaju decu (vezano za ovu temu) jer smatram da bi deca rasla u pogrešnom ubeđenju da je takva porodica "normalna". Ali bi ih zato okolina doživljavala kao čudo.
Ako je tako kao što ti tvrdiš, mada nisam baš ubeđena da bi iko obavljao dužnost
CITAT
ukoliko bi postojala potreba za reprodukcijom na državnom nivou
, zašto im onda i dozvoliti da usvajaju, neka ih jednostavno... imaju.
EnterX
CITAT (* Mirjana * @ 19:52, 18. November 2008)
Da se razumemo, već sam ranije na nekoj od tema gde je postavljeno pitanje u smislu "Da li ste homofobični?" napisala da sam vrlo tolerantna i da nemam ništa protiv ljudi drugačijeg seksualnog opredeljenja, ali... Bez obzira na to, ne bih im dozvolila da usvajaju decu (vezano za ovu temu) jer smatram da bi deca rasla u pogrešnom ubeđenju da je takva porodica "normalna". Ali bi ih zato okolina doživljavala kao čudo.
Ako je tako kao što ti tvrdiš, mada nisam baš ubeđena da bi iko obavljao dužnost, zašto im onda i dozvoliti da usvajaju, neka ih jednostavno... imaju.

A na osnovu čega tvrdiš da je heteroseksulna porodica “normalna” u odnosu na homoseksualnu (otkud takva čvrsta ubeđenost u nešto krajnje uobičajno, jer ono što je većinsko mišljenje, istorija nas uči skoro uvek je pogrešno)? Normalnost je vrlo relativan pojam, a ako to tvrdiš samo na osnovu toga što se iz nje rađaju deca, a iz homoseksualne ne onda si daleko i od najelementarnije logike. Osim toga, homoseksulaci su poznati po svojoj privrženosti za seksualne slobode svih vrsti. Oni nemaju predrasude prema heteroseksualnom obliku ponašanja i ne znači da bi svoju decu obavezno učili da budu homoseksualci. Baš naprotiv-smatram da bi oni hteli da se ponašaju upravo suprotno od svojih heteroseks kolega koji svoje dete u najvećem broju slučajeva namerno guraju u heteroseksualizam, na žalost najčešće protiv njihove volje. Homoseksualci bi naprotiv ostavljali svom detetu potpunu slobodu izbora kada je reč o seksualnom opredeljenju.

Što se tiče “obavljanja dužnosti” država bi mogla da ih natera zakonom da je obavljaju kao što Kina zakonom insistira na principu jedan brak-jedno dete. Međutim, i dalje tvrdim da ne bi bilo potrebe za tim i da bi homoseksualci imali jaku volju da pomognu u takvoj situaciji.
Loknica
Definitivno NEEEEEE !!!! Upravo zbog toga što je podjednako bitno i ko vaspitava djecu kao i to kako ih vaspitava. Ne mogu uopšte da zamislim odrastenje djeteta u jednoj takvoj porodici, to je po mom mišljenju nezdravo.
happynes
Prije svega, zna se u kakvom okruzenju djeca treba da odrastaju i ko mogu biti njegovi roditelji a to nikako nisu dva muskarca. Nije prirodno, ni zdravo. Takvo djete bi tokom tinejdzerskog perioda bilo predmet sprdnje medju drugovima kada bi se saznalo ko su mu "mama i tata". Treba misliti i na te stvari i kakve traume bi to djete moglo da vuce kasnije sa sobom.
Iwan
Ahahaha... Koji od njih bi bio tata a ko mama?!Ma dajte bree, sta reci!Mogu zamisliti scene... Mama, mama kako to da i ti i tata imate pisu!Boze, koliko je to tragikomicno!Juu, nedaj Boze nikom!

Ovo je lo-fi verzija sadržaja. Da bi ste videli verziju sa svim informacijama i slikama, molimo kliknite ovde.