Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Originalna verzija: Recepti za sreću
Forum » Aladin Caffe - forumi za opustanje » Blah, blah, blah...
Drbob
Svako ima poseban recept za sreću...
Koji je vaš?

Evo jednog interesantnog priloga, a onda da čujem vaše recepte..

"Recepti za sreću
Sledeci nekoliko zlatnih pravila, kao i upotrebom razlicitih tehnika i mentalnih vesbi, svako mose da dosegne osecanje ispunjenosti i zadovoljstva - to je osnovni postulat takozvane spozitivne psihologijes odnosno Nauke o sreci, ciji je rodonacelnik profesor Martin Seligman sa univerziteta u Pensilvaniji. Naucnici su ustanovili da nasledne osobine i iskustva iz detinjstva cine samo pedeset posto necijeg potencijala da bude srecan - sve ostalo je na nama. Utvrdeno je, takode, da ljudi koji sebe smatraju svrlo srecnims nisu ni lepsi, ni bogatiji ni uspesniji od nas sasvim prosecnih. Ono sto ih izdvaja je cinjenica da su otkrili sta ih cini srecnim i po tome se ravnaju u svakodnevnim aktivnostima. Evo kako bi, na osnovu preporuka strucnjaka, mogao da izgleda srecept za srecus: - Smesite se - osmeh proizvodi prijatne hemijske reakcije u mozgu i privlaci druge ljude. - Izaberite srecnu profesiju - istrasivanja su pokazala da su najzadovoljnije frizerke, a ne zaostaju mnogo ni svestenici, kuvari, kozmeticarke, vodoinstalateri i automehanicari. - Bavite se dobrotvornim radom ili pevajte u horu - ljudi koji brinu o drugima srecniji su od onih koji samo brinu o sebi. - Budite ljubazni prema drugima i oni ce vam uzvratiti istom merom. - Čuvajte svoje prijatelje - to vam je najdragocenija imovina. - Ne gledajte televiziju - cak i najpopularnije serije izazivaju blago osecanje depresije. - Aktivni ljudi su srecniji. setajte bar kilometar dnevno i jedite ugljene hidrate, pastu i voce, jer oni povecavaju nivo serotonina - hormona koji regulise raspolosenje. Profesor Seligman je, takode, ustanovio da je moguce kontrolisati, pa i sasvim ukinuti negativne misli. Potreban je, prema njegovim recima, 21 dan da se mentalnim vesbama u mozgu stvori sstazas koja osecanje srece pretvara u naviku, a jos tacno 63 dana da se nauceno uvresi. Poruka je jednostavna - ne možete sedeti u kuci i cekati da vam sreca pokuca na vrata! Morate da izadete i da je potražite. "

Gde pronaći izgubljenu sreću? aggressive.gif
sanjac
CITAT (Drbob @ 23:47, 9. July 2008)
Svako ima poseban recept za sreću...
Koji je vaš?

Evo jednog interesantnog priloga, a onda da čujem vaše recepte..

... ..
Gde pronaći izgubljenu sreću? aggressive.gif

Recept za srecu - terapija je individualna, za svakog pacijenta posebna.. Nekome treba vise samopouzdanja a manje tecnosti, drugima vise voca i manje egoizma.. Iako u pocetku izgleda da pacijent stagnira, rezultati poboljsanja se brzo vide samo ukoliko pacijent zeli da bude srecan i zeli da se dobro oseca.

Gde pronaci izgubljenu srecu? Prvo u sebi a onda u onima i onome oko sebe: porodici, poslu, zdravlju, suncanom jutru ili kafi sa prijateljima.
Gde ima zelje ima i puta.
Lidija Vuksanović
Ne postoji neki naročiti recept za sreću! Svaku osobu usrećuje nešto drugo! Tako da skoro svako ima svoj sopstveni recept za sreću!
* Mirjana *
Dobro kaže Lidija:
CITAT
Ne postoji neki naročiti recept za sreću! Svaku osobu usrećuje nešto drugo!

Imam prijateljicu čijim bih životom, da sam na njenom mestu, bila prezadovoljna (uz malo truda i korekcija), a ona večito kuka, žali se i zakera, smatrajući sebe jadnom i nesrećnom. Možda ja ne znam baš sve što se dešava iza zatvorenih vrata, ali u odnosu na većinu drugih ljudi u okruženju, po svakoj logici, trebala bi da bude srećna i zadovoljna sopstvenim životom.
Ipak, sto ljudi, sto ćudi!

Meni je u mom životu sve (Ok, skoro sve) potaman, lako me je usrećiti, jer sam zadovoljna malim stvarima, pažnjom, dobrotom, volim svoj mir i nalazim zadovoljstvo u druženju sa meni dragim ljudima.
Vladica
mislim da je srecan covek prvenstveno onaaj koji je zdrav i njegova porodica takodje... sve ostalo je sekundarno i prolazno... tako da ne znam recept za srecu ali mislim da bi ljudima ova dva razloga trebalo da budu dovoljna za sve ostale izazove koje bi trebalo vise da ih usreci
istina87
Ja mislim da kad ima zdravlja onda ima svega i da je to jedini recept za srecu
Kraljica
Zdrav covek je srecan covek!
Dusanka
Aleksandra Poter kaze pa tako i misli,
Pazi sta zelis..
Mozda ti se i ostvari...
Paleta preduslova je velika, za srecu pojedinca, za nasu srecu. Isto tako brojni su i putevi kojim gazimo i dolazimo do te zeljene srece ili onog sto nas cini srecnim, Ma koliko bili srecni bicemo srecniji ako sebe ubijedimo da smo srecni. Imali necije zeljene uslove ili nase skremne, sitnice sto zivot znace. Sraca je licna kreacija u mnogome nas izbor.
JSrdjan
Sreću čine stvari male, tvoje igre, tvoje šale, vetar si u mojoj kosi, ljubavi moja...
Sve zavisi sa čime ste srećni. Za nekog je dovoljna i sitnica da bude srećan, a drugom
ni mnogo nije diviljno...
*J*
Nedavno sam procitala knjigu Kejt Karigan - Recepti za savrsen brak. Neverovatno, u toj knjizi bi svi mogli da se pronadjemo.
Nisu u pitanju samo recepti vezani za brak, ali i dobar i uspesan brak je samo jedna os stvari potrebne za srecu.
Tu je naravno zdravlje porodice, deca, ljubav...

Kada se sve ukrcka, dobije se SRECA!!!
Vredi procitati knjigu... . i drzati se recepata, uociti svoje greske i ispraviti ih!!!

Srecno!!! smile.gif
Dušan
Nema neki poseban recept il si ili nisi. Srećan sam kada su svi okolo srećni. Srećan sam kada sam zdrav i kada su svi okolo zdravi.
happynes
Ne traziti hljeba preko pogace!

Nella
svaki dan živi baš kao da ti je poslednji;uživaj u svakodnevnim radostima;raduj se sitnicama;stvori svoj mali mikrosvet
Ovo je lo-fi verzija sadržaja. Da bi ste videli verziju sa svim informacijama i slikama, molimo kliknite ovde.