Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Originalna verzija: Daniela Stil
Forum » Kultura, umetnost, muzika, film, TV » Književnost
Lidija Vuksanović
Daniela Stil je jedan od najpoznatijih pisaca ljubavnih romana.
Često su likovi romana ove književnice iz visokog društva, radnje se dešavaju za vreme II drugog svetskog rata, neposredno pre ili posle njega.

Da li ste čitali njene romane, koja vam je omiljena knjiga i koje je vaše mišljenje o njenom načinu pisanja?
Master Yoda
Zvaničan sajt: http://www.randomhouse.com/features/steel/

Wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Danielle_Steel

Nisam čitao, pa nemam mišljenje... ali cenim da ženski pol "guta" ljubavne romane.

Mislim da su ljubići i pisani samo za žene.
sanjac
Neka hvala.
Pa ko jos cita ljubavne romane, a da ima vise od 13 godina???
Lidija Vuksanović
Ko je u životu pročitao bar jednu njenu knjigu znaće da nije u pitanju literatura za nekoga ko ima 13 godina. No o ukusima ne treba raspravljati! Pozdrav!
Lidija Vuksanović
Više podataka o Danieli Stil.

Daniela Stil, inače majka devetoro dece, jedna je od najvećih svetskih autora poznatih bestselera, prodatih u preko 430 miliona primeraka širom sveta. Napisala je preko 50 bestelera i još od 1981. godine nalazi se na samom vrhu liste najprodavanijih autora Njujork tajmsa. Više od polovine njenih romana doživeli su svoju uspešnu ekranizaciju, a svaka od njih je dobila visoke kritike, uključujući i dve nominacije za Zlatni globus. Uz svoju opsesiju pisanjem, Danijela poseduje i filantropska interesovanja. Osnovala je i vodi dve fondacije koje finansiraju humanitarne organizacije radi pomoći deci sa mentalnim oboljenjima, kao i zlostavljanoj deci.

Obrazovanje je stekla u Njujorku i Evropi i svoju profesionalnu pozadinu pronašla je u marketingu, ali je brzo prešla na autorsku karijeru i od tada je u njoj jedna od najuspešnijih. Prvu knjigu napisla je u 20. godini. Često radi na pet knjiga istovremeno – istražujući različite životne priče. Dešava se da se dve do tri godine posveti samo jednom naslovu.

Daniela Stil poseduje strastven interes ka blagostanju i dobrobiti dece, pogotovo one ugrožene. Podigla je mnogočlanu porodicu, koja je i dalje okupira, čini srećnom i predstavlja izvor njene inspiracije, bez obzira na njena mnogobrojna interesovanja.

2003. godine, Daniela otvara umetičku galeriju u San Francisku izlažući skulpture i slike popularnih umetnika. Ona je pasionirani kolekcionar umetnina, pogotovo dela mladih umetnika.

Porodica, deca i mladi ljudi čine centralni fokus u njenom životu. Ona se bavi temema koje se tiču najtežih životnih situacija i upravo to čini njene knjige univerzalnim i dotiče mnoge ljude.

Evo i sadržaja jednog njenog romana: „ZOJA“

Roman „ZOJA“ je odiseja jedne žene kroz vek pun nemira. Počinje u Sankt Peterburgu tokom Oktobarske revolucije kada se zauvek okončao raskošan život mlade kneginje Zoje Osupov. Ona stiže u Pariz u velikom siromaštvu a odlazi u slavi. U Americi sreće bleštavi svet komfora i visokog društva koji će se srušiti bez upozorenja. Zoja – prava heroina – izlazi kao pobednik iz ove slikovite istorijske panorame.

Nadam se da su vam zanimljivi ovi podaci i da sam uspela, bar malo da vam dočaram život i rad ove književnice.
* Mirjana *
Od Daniele Stil imam samo jedan roman (toliko sam i čitala) - Kucaj srca.
Uopšte nije loš. Piše tako slikovito i zanimljivo da čitajući imate utisak da gledate film.

Roman govori o ženi koju muž ostavlja smatrajući da ga je izdala, jer je prekršila dogovor da neće imati dece - ostala je trudna. Ona ostaje sama i odlučuje da se bori za svoje dete. Naravno roman ima srećan završetak, a kakav - pročitajte!
istina87
Cula sam za nju ali nisam bila u prilici da procitam nijedan njen roman. A inace i ne volim bas ljubavne romane, doduse nekolika sam procitala ali... .
Ovo je lo-fi verzija sadržaja. Da bi ste videli verziju sa svim informacijama i slikama, molimo kliknite ovde.