Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Originalna verzija: Aleksandar Dima
Forum » Kultura, umetnost, muzika, film, TV » Književnost
Lidija Vuksanović
Aleksandar Dima, inače je autor i čuvenog romana: "Tri musketara", po kome je snimljeno dosta verzija filmova.

Tu su i: "Kraljica Margo", "Crna lala", "Grof Monte Kristo"...

Volite li istorijske romane i da li vam se dopada slikovitost opisivanja pretežno francuske istorije, kao i čestih skubljavanja protestanste i katoličke vere?

Koja Vam je omiljena knjiga?

Da li vam se više sviđaju njegovi romani ili filmovi koji su urađeni po njima? happy.gif
Marria
CITAT (Lidija Vuksanović @ 9:54, 8. July 2008)
Da li vam se više sviđaju njegovi romani ili filmovi koji su urađeni po njima? happy.gif

..i filmovi i knjige...

CITAT (Lidija Vuksanović @ 9:54, 8. July 2008)
Koja Vam je omiljena knjiga?

Grof Monte Kristo...... ( a i film je dobro uradjen... )
dr. Miloš Radulović
Definitivno "Grog Monte Kristo". Jedna od mojih omiljenih knjiga.

Što se tiče filma urađenim po knjizi, gledao sam nekoliko verzija i moram da priznam da su svi očajni!
Marria
CITAT (dr. Miloš Radulović @ 10:20, 8. July 2008)
Što se tiče filma urađenim po knjizi, gledao sam nekoliko verzija i moram da priznam da su svi očajni!

Tacno, ima vise verzija ovog filma... . Naravno, nisu kao knjiga, dosta su skraceni...... Ali nisu sve verzije iste..ima jedna veeoooma dobro uradjena (doduse nije film, vec serija smile.gif
* Mirjana *
Dok sam bila mlađa obožavala sam priču o tri musketara i uvek sam rado gledala film(ove) o njima.
Lidija Vuksanović
Meni se ne sviđa film "Kraljica Margo" i prvi i drugi deo ovog romana su divni, a u filmu (koji je snimljen po prvom delu) nisu ni pola toga prikazali! Baš šteta!
istina87
Obozavam ovog pisca
Lidija Vuksanović
Ovo su otac i sin Aleksandar Dima:

Kliknite za otvaranje attachment-a Kliknite za otvaranje attachment-a

Evo nekih dela koje je napisao Aleksandar Dima sin:

Kliknite za otvaranje attachment-a Kliknite za otvaranje attachment-aknjiga: "Grof Monte Kristo"

girl_smile.gif
Ovo je lo-fi verzija sadržaja. Da bi ste videli verziju sa svim informacijama i slikama, molimo kliknite ovde.