Drbob
11:27, 25. June 2008
Na mnogim mestima, pa čak i ovde na forumu, možete sresti frustrirane ljude, ljude koji su nezadovoljni svim i svačim, ljude koji kad otvore oči mrze sve.pa čak i sebe... .
Šta mislite zašto su oni takvi?
Da li vi spadate u frustrirane?
Kako pomoći frustriranim ljudima?
Milica
11:46, 25. June 2008
Ja mislim da bas Vi spadate u tu grupu.
Verovatno se niste ostvarili na vreme, ni kao licnost, ni u poslovnom smislu, pa su sada nastali problemi.
... i to se leci...
Drbob
11:50, 25. June 2008
Tvoje mišljenje, ali moraš da obrazložiš, to... to.. i to, znači konkretno, jer ovako spada u vređanje, ok?
Čomi
23:19, 25. June 2008
CITAT (Drbob @ 12:50, 25. June 2008)

Tvoje mišljenje, ali moraš da obrazložiš, to... to.. i to, znači konkretno, jer ovako spada u vređanje, ok?
Frustriranim ne treba dati ribu da jedu već ih naučiti kako da je love. Ako odbijaju da uče onda ih izgladneti. Post je uvek dobar.
istina87
23:28, 25. June 2008
Zato sto postoje ljudi koji im unistavaju zivot. A oni nisu ni krivi ni duzni. Eto sto su ljudi isfrustrirani.
Drbob
2:09, 26. June 2008
Koji je najbolji lek od frustracije?
Šta je glavni uzročnik frustracije?
Nedostatak sexa, a najbolji lek je sex.
Jaca
11:08, 22. August 2008
CITAT (istina87 @ 0:28, 26. June 2008)

Zato sto postoje ljudi koji im unistavaju zivot. A oni nisu ni krivi ni duzni. Eto sto su ljudi isfrustrirani.
Tako je.
Samo mi nije jasno zasto svoje frustracije pokusavaju da lece na drugima, pogotovo nepoznatim ljudima.
Prosto ne mogu da shvatim matore ljude koji zbog toga sto nisu ispunili svoje zivotne ciljeve pokusavaju da maltretiraju ljude oko sebe.
Sigurno do frustracija i dolazi zbog toga, kada se u pedeset i nekoj, okrenete oko sebe i shvatite da niste niko i nista a zeleli ste mnogo toga... ..a ni seksom vise ne mozete da se lecite jer tesko da moze da vam se d***e bez nekih medicinskih sredstava ili pomagala.

I eto razloga da se mrze mladi dvadesetogodisnjaci koji su sa tako malo godina uspeli da urade vise, nego neki stariji za ceo zivot...
Ja ih jednostavno zalim, jer tesko da im ima leka sem u nekoj psihijatrijskoj ustanovi.
Lidija Vuksanović
11:13, 22. August 2008
CITAT (istina87 @ 0:28, 26. June 2008)

To je lepo i tačno rečeno.
sanjac
11:26, 22. August 2008
Raspustenice, razocarane svojim pogresnim izborom, pa mrze one sto imaju porodicu... Sredovecni matorani, koji su uspesni samo u svojoj glavi, sto mrze sve lepo i mlado jer nikad nisu bili ni lepi ni srecni... Studenti, ubedjeni da familija nece saznati da nisu dali uslov... cujem za puno takvih ljudi u okruzenju. Sami su uzrok svoje frustracije, pa neka zive u svojim malim svetovima, gde su savrseni, gde ne postoje ogledala, odgovornost, zelja da prestane taj hejt prema svima koji su drugaciji.. dalje od moje kuce

A to sto mrze sve koji su uspeli u zivotu, a da se time ne hvale, govori zapravo o njima i njihovim tuznim zivotima.
Ima jedan vic o semenkama od kojih se postaje pametniji, i pandurima. Mozda neko smisli kremu koja radi piling frustracija.
Čomi
21:15, 22. August 2008
Život je dat da bi čovek ispoljio sebe na najbolji mogući način. Svako ispoljava sebe na sebi svojstven način. Ako uskrati sebi to ispoljavanje, za rad nekog ili nečeg iz okruženja postaje isfrustriran.
Zvonko Stankovic
17:20, 23. August 2008
Dali ste svi vi u svakom pogledu ostvarili sebe? Cisto sumnjam. Nema tog coveka ili zene ko je zadovoljan potpuno sa sobom i svojim zivotom. Uvek nesto nedostaje, uvek nas zelja za boljim tera napred i ako bi smo bili zadovoljni sa sobom i svojim zivotom i ostvarenjima u zivotu obet bi smo hrlili ka necim novim i ako se ne ispuni sve zamosleno eto ti frustracije. Intenzitet frustracije nemora biti jak ali ipak postoji. Stoga niko ne moze reci ja sam potpuno zadovoljan sobom i svojim zivotom i okolinom i stvarno uzivam jer mi je sve potaman. Ne, nema takvog ili ga ja nisam do sada sreo.
Dušan
17:31, 23. August 2008
CITAT (Zvonko Stankovic @ 18:20, 23. August 2008)

Dali ste svi vi u svakom pogledu ostvarili sebe? Cisto sumnjam. Nema tog coveka ili zene ko je zadovoljan potpuno sa sobom i svojim zivotom. Uvek nesto nedostaje, uvek nas zelja za boljim tera napred i ako bi smo bili zadovoljni sa sobom i svojim zivotom i ostvarenjima u zivotu obet bi smo hrlili ka necim novim i ako se ne ispuni sve zamosleno eto ti frustracije. Intenzitet frustracije nemora biti jak ali ipak postoji. Stoga niko ne moze reci ja sam potpuno zadovoljan sobom i svojim zivotom i okolinom i stvarno uzivam jer mi je sve potaman. Ne, nema takvog ili ga ja nisam do sada sreo.
Donekle si u pravu. Samo ako čovek nije sobom zadovoljan ne znači da mora da bude isfrustriran. Ja nisam zadovoljan sa mnogo čim ali ipak nisam isfrustriran.
Svaki čovek sebi mora da odredi način života koji njemu odgovara. Ako to ne uspe onda dolazi do problema. Takođe ne treba nikome dozvoliti da vam uništava život. Takve treba odmah odstraniti i onda nema frustracije.
* Mirjana *
19:48, 23. August 2008
CITAT (Zvonko Stankovic @ 18:20, 23. August 2008)

Nema tog coveka ili zene ko je zadovoljan potpuno sa sobom i svojim zivotom. Uvek nesto nedostaje, uvek nas zelja za boljim tera napred i ako bi smo bili zadovoljni sa sobom i svojim zivotom i ostvarenjima u zivotu obet bi smo hrlili ka necim novim i ako se ne ispuni sve zamosleno eto ti frustracije.
Ne bih se u potpunosti složila sa vašom prvom rečenicom. U redu, nije ni meni u životu sve baš potaman, ali razlikujem stvari kojima nisam zadovoljna, a na koje mogu da utičem i stvari kojima nisam sasvim zadovoljna, a na koje ne mogu da utičem, bar ne u nekoj značajnoj meri. Pomirim se sa onim što se ne da menjati i... sve je OK. Jednostavno ne dozvoljavam nikome i ničemu da mi narušava mir. Jedan je život, a ja želim da ga proživim kao optimista - lepše je tako!
Čomi
16:15, 24. August 2008
Naravno da čovek nikad nije zadovoljan i da uvek ima novu i novu želju, to ga i čini čovekom. Daleko od toga da sam i ja ostvarila samu sebe onako kako bih želela. Poenta je da čovek na svetlost dana iznese svoj problem koji ga frustrira, da ako može sa distance ili uz pomoć prijatelja, da uoči ona ograničenja koja postavlja sam sebi, i ona koja mu postvlja okruženje. Kad svoj život sagleda iz jedne drugačije perspektive može mu se učiniti da živi tako kako živi, ne zato što nije mogao bolje, nego zato što je napravio takve izbore u životu kakve je napravio. Nešto se može korigovati, a nešto ne. Cilj je ostvariti sebe maksimalno u odnosu na sve one datosti koje imamo i na sva ona ograničenja koja smo sebi postavili lično.
Spoljna ograničenja jednostavno moramo prihvatiti.
Bože daj mi snage da da izdržim ono što ne mogu promeniti, hrabrosti da promenim one koje mogu i mudrosti da vidim razliku izmedju njih.
Ne znači da ću to uspeti, ali moram se truditi, samo tako će biti nekog pomaka.
Postoji frustracija koja se mora lečiti medicinski i ona koja je sastavni deo života, ja pričam o onoj koja je sastavni deo života.
Jaca
20:10, 24. August 2008
CITAT (BlueButterfly @ 20:48, 23. August 2008)

Ne bih se u potpunosti složila sa vašom prvom rečenicom. U redu, nije ni meni u životu sve baš potaman, ali razlikujem stvari kojima nisam zadovoljna, a na koje mogu da utičem i stvari kojima nisam sasvim zadovoljna, a na koje ne mogu da utičem, bar ne u nekoj značajnoj meri. Pomirim se sa onim što se ne da menjati i... sve je OK. Jednostavno ne dozvoljavam nikome i ničemu da mi narušava mir. Jedan je život, a ja želim da ga proživim kao optimista - lepše je tako!
Ni ja se ne slazem.
Jednostavno, uzivam u stvarima u kojima sam uspela i koje me cine srecnom.
Nemam mesta ni vremena za frustrazcije.
boca
11:25, 10. October 2008
izvor frustracija i ujedno velika zivotna greska vecine ljudi u srbiji je upravo lenjost.
da, lenjost u svakom smislu te reci.
u zivotu treba raditi na svemu, sebi, vezi, porodici, medjuljudskim odnosima... traziti nacine da bude bolje, da svakoga dana u svakom pogledu napredujete,
traziti mogucnosti i alternative i nikad se ne miriti sa situaciom, ali se ni ne boriti sa vetrenjacama vec naci svoj put u skladu sa okolnostima,
ne gledati u proslost vec u buducnost, takmiciti se iskljucivo sa sobom a ne drugima i radovati se tudjem uspehu, a teziti sopstvenom.
i ako svaki dan radite na necemu, trudite se da ostvarite svoje ciljeve, gledate svoja posla, vi nemate mogucnost da budete frustrirani.
ako nesto ne ide dobro, znate da ste negde vi pogresili i nastojite da gresku ispravite ili krenete ispocetka, a kriviti druge je totalna besmislica, jer oni uticu na vas zivot samo na nacin i u meri u kojoj im dozvolite.
Aleksandra Djurdjevic
18:48, 10. October 2008
Frustrirani ljudi su, po mom misljenju lenji ljudi, jer, umesto da porade na sebi i otklone uzroke svog neuspeha, nezadovoljstvo pretvaraju u zavist i mrznju prema onima koji su, po njima, nezasluzeno "srecniji" u zivotu.
Sve je vise, cini mi se jako frustriranih ljudi, i to u svim zivotnim dobima. Nazalost.

Bas u istom trenutku smo napisale ovo o lenjosti, znaci da je cista istina!
primadonna
13:38, 25. October 2008
Frustracija nastaje kada ne mozemo da zadovoljimo neku svoju potrebu (biolosku ili neku drugu).
Svi smo mi, u zivotu, nekada bili frustrirani.
Ne treba osuđivati ljude koje se nalaze trenutno u takvom stanju jer na neki nacin osuđujemo sami sebe... .
* Mirjana *
16:52, 25. October 2008
CITAT (primadonna @ 14:38, 25. October 2008)

Frustracija nastaje kada ne mozemo da zadovoljimo neku svoju potrebu (biolosku ili neku drugu).
Često se dešava da su želje (a mnogi ih poistovećuju sa potrebama) veće od mogućnosti. Tada mnogi svoje frustracije leče zagorčavajući život i sebi i drugima.
Bokiboy
21:07, 25. October 2008
Tacno tako ljudi koji se cesto frustriraju ili su pod stresom nekako postaju sujetni
Ovo je lo-fi verzija sadržaja. Da bi ste videli verziju sa svim informacijama i slikama, molimo
kliknite ovde.