Jaca
14:23, 24. June 2008
Sta mislite o nebuloznim temama koje su pocele da nicu na forumu?
Da li imate neki predlog kako iskoreniti takve?
Da li ima uopste smisla otvoriti temu sa prepisanim textom iz neke knjige koja se vec moze naci na netu?
Time se sigurno nece zapoceti diskusija... .cemu li onda sluze a uz to i ne rade?!?!
Lidija Vuksanović
14:26, 24. June 2008
Nadam se da se to ne odnosi na teme koje sam ja postavila. A za rebus i tepih teme mislim da je jedini lek ignorisati ih!
sanjac
14:27, 24. June 2008
Ne razumem te ljude, zaista, mislim da je posao moderatora da to iskoreni. Opomena, druga, treca, cao... banovani korisnice, smaracu forumske populacije.
Ako me neka knjiga zanima, procitacu je... Sta ti ljudi umisljaju, da smo gomila neprosvecenih a oni mesije??? Drbob je bas smorio sa ovim copy/paste.
Jaca
14:31, 24. June 2008
Lidija nisam na tebe mislila i nisam primetila da si to ti radila.
Drbob
14:38, 24. June 2008
Ma treba ih banovati, sramota da se tako radi kada može da, jeste, u redu je, mislim, ne slažem se i... takav rečnik samo ostaviti, to bi bilo bogatstvo jezika i znanja...
Jaca
14:40, 24. June 2008
Vi mislite da je normalno to sto Vi radite? Da li to neko cita uopste, ovako ne sredjen text pogotovo, pa to nije za citanje!!! Sa sve prekopiranim sadrzajem, strasno.
sanjac
14:44, 24. June 2008
Ako je u pitanju bolest, razumecu..
Ako je zelja za necijom paznjom, neka lepo otvori sebi televiziju pa ko Bogoljub, sam sebi drzi govore i divi se, pa ako ima istomisljenika.. mozda i stranku da formira.
Drbob
15:05, 24. June 2008
Da li neko čita ili ne niste vi da odlučujete o tome, a u svakom slučaju pogledajte koliko ima posetilaca na mopjim postovima, što može da se vidi... pa onda komentarišite, inače mene vaše mišljenje ne interesuje.
Jaca
15:15, 24. June 2008
To Vas niko nije ni pitao.
Forum=diskusija a ne copy-paste.
Ostale teme su daleko posecenije od Vasih.
A i vidim koliko ljudi odgovara na njih, u proseku 0
Drbob
17:17, 24. June 2008
CITAT (Jaca @ 16:15, 24. June 2008)

To Vas niko nije ni pitao.
Forum=diskusija a ne copy-paste.
Ostale teme su daleko posecenije od Vasih.
A i vidim koliko ljudi odgovara na njih, u proseku 0
Pa verovatno ih ja i postavljam da bi ljudi čitali i polemisali
sanjac
8:34, 25. June 2008
Poseta ima, i ja dodjem da vidim da li je opet kilometarska nebuloza ili konkretna tema za forumsko polemisanje.
A komentara... nula... krompir.. toliko o tome koliko su copy/paste eseji zanimljivi. Da su bar Vasi, mozda bi ih neko i komentarisao, kako komentarisati post od 30 i kusur hiljada karaktera????
Ovako nikome nisu zanimljivi, sem Vas, a za takvo samoljublje ne treba forum vec ogledalo. Ili cika dr.
Lidija Vuksanović
8:39, 25. June 2008
CITAT (sanjac @ 9:34, 25. June 2008)

Poseta ima, i ja dodjem da vidim da li je opet kilometarska nebuloza ili konkretna tema za forumsko polemisanje.
A komentara... nula... krompir.. toliko o tome koliko su copy/paste eseji zanimljivi. Da su bar Vasi, mozda bi ih neko i komentarisao, kako komentarisati post od 30 i kusur hiljada karaktera????
Ovako nikome nisu zanimljivi, sem Vas, a za takvo samoljublje ne treba forum vec ogledalo. Ili cika dr.
Slažem se sa tobom! Zaista je glupo da par ljudi smara ostale na forumu! I uz dužno poštovanje dotičnoj gospodi pitam se zašto ne otvore svoj forum pa uživaju s takvim temama do zore?!
Drbob
11:24, 25. June 2008
CITAT (sanjac @ 9:34, 25. June 2008)

Da bi neko komentarisao mora da čita ili da bar nešto zna, osim rekla-kazala, a istoriju nisam ja pisao i neke stvari moraju da se stave, kao poezija, pripovetke, o nekim stvarima može da se komentariše a o drugima ne?!
Tako treba da razmišljate...
A ovo tipa ogledalo i čika dr. to je već nešto što govori o vama, jer isfrustrirani ljudi mogu tako da komentarišu.
Milica
11:43, 25. June 2008
CITAT (Jaca @ 15:23, 24. June 2008)

Sta mislite o nebuloznim temama koje su pocele da nicu na forumu?
Da li imate neki predlog kako iskoreniti takve?
Da li ima uopste smisla otvoriti temu sa prepisanim textom iz neke knjige koja se vec moze naci na netu?
Time se sigurno nece zapoceti diskusija... .cemu li onda sluze a uz to i ne rade?!?
Slazem se, forum sluzi da se diskutuje o nekim temama a ne za pisanje eseja i prepisivanje istorijskih dogadjaja.
Slučajni prolaznik
12:35, 28. June 2008
Sve teme koje nisu aktivne lete u kantu kada prodje odredjeni period. Pa ce i ove istorijske ili bilo koje druge.
Na svim forumima je tako, da se nezanimljive teme tj bez odgovora u zadnjih xy vremena bacaju, pa ce verovatno i ovde.
A to sto smaraju, nema veze, niko ih ne cita nebuloze, pa sta?
Neka pisu ako ne shvataju da je jalov posao pisati gluposti i preopsirne postove i da ce kad tad biti obrisane cele teme - to je njihov problem.
Lidija Vuksanović
14:22, 1. July 2008
Eto rešeno je i pitanje čuvenih nebuloznih (X) tema. Da li to X ima veze sa dosijeom X?
Superhik
15:52, 2. July 2008
X files, verovatno zato što su razumljivi samo onima koji pišu...
Ja čim vidim takvu glupost REPORT, pa nek leti ili u X ili u kantu. Bolje tako nego da se zapati forum sa glupostima, ako na drugim forumuma da ne nabrajam
Drbob
21:20, 4. July 2008
Ne, takve teme su razumljive onima koji razmišljaju svojom glavom, onima koji ne gledaju gluposti poput Velikog brata, Svadba, Sve za ljubav i... .raznorazne druge budalaštine.
Razumljive su ljudima koji žele da sagledaju istinu iz svih uglova, onima koji su željni i gladni znanja, a ne ispiranja mozga, znači svima onima koji ne nabijaju glavu u pesak već kroz život idu otvorenih očiju i otvorenog srca i uma.
* Mirjana *
21:55, 4. July 2008
I sad bi mi (koji se samo opuštamo i družimo na ovom forumu) trebali, valjda, da se postidimo, jer smo očito oni koji "ne misle svojom glavom" i "zabijaju glavu u pesak"...
Vladica
22:02, 4. July 2008
mislim da drbob nije zeleo nikoga da vredja... ..
Ponosan
0:40, 5. July 2008
1. Ako neko misli da je istorijski pogled na odnos Srba i Hrvata nebulozna tema, onda NO COMMENT!
2. Ako ste ovde došli da se družite i opuštate, ne otvarajte teme koje vas opterećuju i problem je rešen! Tema je regularna, nikoga ne vređa ili tome slično, štaviše prosvetljuje. Vama je možda preopširna, meni nije, meni je baš taman. Pošto neki kažu da im je tekst nerazumljiv, ako vas zanima, pitajte čoveka da vam ga pojasni, jer kao što narod kaže: "Nije sramota pitati, sramota je ne znati!"
3. Uzgred, da sam moderator, istog momenta bih banovao one, koji su čoveka koji nikoga nije uvredio, nazvali bolesnim! Sramota! Lečite bre svoje komplekse, isfrustriranost i očigledna nezadovoljstva negde drugde, a ne na autoru teme. U vama je problem, pa je u vama i rešenje, a ne u istresanju na drugima!
Vladica
5:46, 5. July 2008
CITAT (Ponosan @ 1:40, 5. July 2008)

1. Ako neko misli da je istorijski pogled na odnos Srba i Hrvata nebulozna tema, onda NO COMMENT!
2. Ako ste ovde došli da se družite i opuštate, ne otvarajte teme koje vas opterećuju i problem je rešen! Tema je regularna, nikoga ne vređa ili tome slično, štaviše prosvetljuje. Vama je možda preopširna, meni nije, meni je baš taman. Pošto neki kažu da im je tekst nerazumljiv, ako vas zanima, pitajte čoveka da vam ga pojasni, jer kao što narod kaže: "Nije sramota pitati, sramota je ne znati!"
3. Uzgred, da sam moderator, istog momenta bih banovao one, koji su čoveka koji nikoga nije uvredio, nazvali bolesnim! Sramota! Lečite bre svoje komplekse, isfrustriranost i očigledna nezadovoljstva negde drugde, a ne na autoru teme. U vama je problem, pa je u vama i rešenje, a ne u istresanju na drugima!
niko ovde nije vredjao, bar od starijih forumasa... . nema razloga da se svadjamo, neko misli da su nebulozne neko ne, tu smo da dajemo svoja misljenja... zato i sluzi forum, zar ne? pozz
Admin
13:08, 5. July 2008
Drbob
17:48, 5. July 2008
Gospodo, ja nikoga ne vređam.
Kao prvo za više od 30000 karaktera nisam ja kriv.
Evo ja bih zamolio admina da ne sastavlja postove.
Svaki ulazak novi post, može.
Za mene su mnoge teme tipa rekla-kazala, čista budalaština, pa i ne ulazim na te postove.
Forum i jeste da bi se nešto saznalo, a kada se zna, može i da se komentariše.
Što se tiče istorije, nisam je ja pisao, već stručnjaci, ja sam samo hteo da podelim sa vama.
druge stvari pišem sam, tako da...
andjeo007
19:06, 5. July 2008
Ljudi pobogu svako sam odredjuje sta zeli da procita manite se corava posla i ne vredjajte...
pajja
13:31, 6. July 2008
kome se sta ne svidja neka preskoci i zobidje
ima toliko tema koje sam procitao od A do Š a da nisam pustio svoj post - pa sta - i dalje ih citam, da me ne interesuju ne bi ih posecivao
kao sto neko rece - da se informisemo ili naucimo nesto
Zvonko Stankovic
23:49, 27. July 2008
Svako ima pravo na slobodu misljenja i govora a da nikog licno ne uvredi, a kome se ne cita ne mora da cita, neka jednostavno preskoci taj post. Ako nesto ne procitas sto je napisano neces znati o cemu pise. Ja bar tako radim citam ono sto me interesuje i odgovaram kad mi se odgovara.
Lidija Vuksanović
9:24, 30. July 2008
CITAT (Zvonko Stankovic @ 0:49, 28. July 2008)

Svako ima pravo na slobodu misljenja i govora a da nikog licno ne uvredi, a kome se ne cita ne mora da cita, neka jednostavno preskoci taj post. Ako nesto ne procitas sto je napisano neces znati o cemu pise. Ja bar tako radim citam ono sto me interesuje i odgovaram kad mi se odgovara.
Jako lepo rečeno! U potpunosti se slažem s ovim i ne razumem one koji se drukčije ponašaju.
Mozda je glupo, mozda nije, apsolutno me ne zanima, pa i ne citam...
Čomi
14:57, 24. August 2008
Upravo mi se nameće nova tema. "Otkud ljudima potreba da stvaraju grupe, da se konfrontiraju sa drugima, da se grupišu?" Zaista je to bila potreba čoveka u praistoriji da bi pre svega opstala. Pitam se da li je to iskustvo toliko duboko urezano u nas da smo nastavili da se grupišemo i konfrontiramo i tamo gde treba i tamo gde ne treba. Ovaj forum stvarno nije mesto za to. Ima mesta za svakog, ljubavi za svakog, nismo svi isti, u tome i jeste lepota sveta.
Uzgred. Kad se priča o "smaračima", volela bih da znam da li neko misli da sam ja "smor". Ovo je jedini forum koji posećujem za sad, nemam drugih isustava, pa me baš interesuje.
Admin
21:49, 24. August 2008
CITAT (Čomi @ 15:57, 24. August 2008)

Uzgred. Kad se priča o "smaračima", volela bih da znam da li neko misli da sam ja "smor". Ovo je jedini forum koji posećujem za sad, nemam drugih isustava, pa me baš interesuje.
Svaka ocena je relevantna. 1000 ljudi 1000 ćudi.
Ponosan
15:00, 16. October 2008
Primetili ste verovatno poplavu postova na forumu u vezi sa automobilima i putopisima koji su napisani upotrebom samo tri tastera na tastaturi: Ctrl, C i V.
Jasno je da svako može da postuje šta god želi, dok to nije u suprotnosti sa pravilima foruma, ali baš me zanima da li vi čitate ove tekstove tipa "grad koji ujedno predstavlja urbano proširenje oko ljupkog srednjovjekovnog središta u kojemu se nalazi zapanjujuće blago... .." (a pritom ne daje nijednu iskustvenu i praktičnu informaciju) ili npr. tekst koji je vezan za neki novi tip automobila gde stičete utisak da čitate specijalizovane magazine tipa "Vrele gume" ili "Sat" reviju?
Ili sam ja možda jedini ovde koji takve postove odmah preskače?
sanjac
15:04, 16. October 2008
Iskreno? Ne citam. Ako me zanima nesto o Audiju TT, ne citam to ovde.
A i da komentarisem, opet nemam sa kim, pa na isto dodje.
Lidija Vuksanović
15:39, 16. October 2008
Ima dosta novih tema iz te dve oblasti no, retko kad čitam postove vezane za putopise, a o automobilima ih ne čitam.
Super Moderator
15:57, 16. October 2008
CITAT (Ponosan @ 16:00, 16. October 2008)

Primetili ste verovatno poplavu postova na forumu u vezi sa automobilima i putopisima koji su napisani upotrebom samo tri tastera na tastaturi: Ctrl, C i V.
Jasno je da svako može da postuje šta god želi, dok to nije u suprotnosti sa pravilima foruma, ali baš me zanima da li vi čitate ove tekstove tipa "grad koji ujedno predstavlja urbano proširenje oko ljupkog srednjovjekovnog središta u kojemu se nalazi zapanjujuće blago... .." (a pritom ne daje nijednu iskustvenu i praktičnu informaciju) ili npr. tekst koji je vezan za neki novi tip automobila gde stičete utisak da čitate specijalizovane magazine tipa "Vrele gume" ili "Sat" reviju?
Jesi li pokusao da koristis Ctrl, C i V i pronadjes te tekstove na internetu?
Riziko
19:27, 16. October 2008
CITAT (Super Moderator @ 16:57, 16. October 2008)

Ja sam pokušao da pronađem teskt po frazi
"grad koji ujedno predstavlja urbano proširenje" (i još po nekim) i
nema "originala" odakle je bilo kopirano.
CITAT (Ponosan @ 16:00, 16. October 2008)

Ja preskačem DrBobove (bez uvrede) opširne tekstove, a neke druge dugačke postove ne preskačem.
A neko drugi sigurno ima drugačiji kriterijum.
I šta sada? Da zamolimo ljude da ne pišu??? Loodost. Trebalo bi da budu nagrađeni za entuzijazam (uključujući i moderatore)
Uostalom ako mi nije sada interesantno da pročitam o Zakintosu možda če mi na proleće biti interesantnije...
Ponosan
20:26, 16. October 2008
CITAT
Tastere Ctrl, C i V ne moraš da shvatiš isključivo bukvalno, već i kao metaforu za prepisivanje. Tekst ne mora biti na internetu da bi bio prepisan.
A to ovde nisam ni postavio kao temu, već da li ljudi čitaju te postove, šta sam mislio o tome već sam rekao na drugoj temi i nisam imao cilj da to opet pokrećem na takav način.
CITAT
I šta sada? Da zamolimo ljude da ne pišu??? Loodost. Trebalo bi da budu nagrađeni za entuzijazam (uključujući i moderatore)
A gde si u mom postu zaključio da sam ja za to da ih zamolimo da ne pišu??
Hajde sledeći put pročitaj post malo pažljivije, veoma vodim računa o tome šta pišem, lepo sam napisao u postu i ogradio se: "Jasno je da svako može da postuje šta god želi, dok to nije u suprotnosti sa pravilima foruma, ali baš me zanima da li vi čitate ove tekstove...... ." Dakle, zanimalo me je mišljenje ostalih članova foruma i ne razumem zašto ti to smeta?
A očigledno je da imamo drugačiji sistem vrednosti, nekome je ovo entuzijazam i treba biti nagrađen, a nekome, kao npr. meni, potpuno negativna pojava.
I da naglasim još jednom, pitanje ove teme je da li čitate te tekstove, a ne da li ih treba zabraniti!
Mr.Black
21:32, 16. October 2008
Meni su super textovi o putovanjima, to volim da citam. Zanimljivi su mi i cini mi se da su autorski, ali to nije ni vazno. O svakoj zemlji svako moze da napise i svoje iskustvo. A moras priznati da ti je i sam naslov teme "zajedljiv".
Da li ljudi citaju ili ne mozes i da pogledas i po broju koliko puta je tema otvorena.
Ponosan
21:54, 16. October 2008
Ok, to sam i hteo da znam, da li ima onih koji čitaju ovakve postove i prihvatam da je to nekome zanimljivo i to je u redu...
A što se tiče naslova

, priznajem da je pristrasan i subjektivan, ali takav sam i tako reagujem u životu inače na nešto što je po meni nepravedno prema nekome ili prema njegovom autorskom delu ma kakvo ono bilo.
Npr. meni su super bila "Pisma iz Afvanistana", jer sam su skroz zanimljiva, saznao sam milion stvari koje nisam znao i tamo je lepo kako i dolikuje naveden autor putopisa.
sanjac
8:45, 17. October 2008
Ne citam duge postove.
Na forum dolazim zbog diskusije sa nekim meni zanimvljivim ljudima (to ne znaci da su ostali losi, naprotiv, samo pojedine zaobilazim iz daleka) na temama koje me zanimaju. AKo me nesto zanima o turizmu ili automobilima, moram da priznam da te informacije trazim na drugim mestima.
Crazy Baldhead
13:49, 17. October 2008
CITAT (sanjac @ 9:45, 17. October 2008)

Na forum dolazim zbog diskusije sa nekim meni zanimvljivim ljudima (to ne znaci da su ostali losi, naprotiv, samo pojedine zaobilazim iz daleka) na temama koje me zanimaju.
Naravno. Tome i služi forum.
CITAT (sanjac @ 9:45, 17. October 2008)

AKo me nesto zanima o turizmu ili automobilima, moram da priznam da te informacije trazim na drugim mestima.
Ali ne tražiš info samo na jednom specijalnom sajtu, nego googlaš pa šta izbaci za pretragu koja te zanima.
Ko kaže da neće biti neki od tih tekstova?
Koliko sam razumeo ti specijalni postovi i nisu za forum pravljeni nego valjda idu u neki drugi odvojeni deo.
sanjac
14:07, 17. October 2008
CITAT (Crazy Baldhead @ 14:49, 17. October 2008)

Naravno. Tome i služi forum.
Ali ne tražiš info samo na jednom specijalnom sajtu, nego googlaš pa šta izbaci za pretragu koja te zanima.
Ko kaže da neće biti neki od tih tekstova?
Koliko sam razumeo ti specijalni postovi i nisu za forum pravljeni nego valjda idu u neki drugi odvojeni deo.
Upravo tako sam ija shvatila. Kad googlas da se i tamo pojavi, pa da te zainteresuje da vidis ko je taj Aladin, i koliko je mocan. A jeste

A cemu sluzi forum... . razliciti su interesi, vidi se kroz postove.
Milica
14:14, 17. October 2008
Meni su super tekstovi o putovanjima i zdravlju jer nisu predugacki a ima bas dosta zanimljivih, s druge strane cini mi se da nisu prepisani.
Ponosan
17:37, 17. October 2008
Za sve one koji ne dele moje uverenje da su ovi tekstovi od reči do reči prepisani sa neta, evo dokaza.
Pogledajte recimo post "Francuska - klanci rijeke Tarn", post je u potpunosti tj.
od reči do reči prekopiran tj. preveden sa sajta AllVacationTour.com.
Evo linka:
http://www.allvacationtour.com/europe-trav... ges-du-tarn.phpNa dotičnom sajtu, naravno u "Terms and Use" lepo piše (kao uostalom i na Aladinu) da nije dozvoljeno nijednu informaciju ili podatak sadržan na njihovom sajtu kopirati, reprodukovati, postovati, distribuirati itd.
Ukoliko je Aladin tražio od njih dozvolu za ovo, onda ok, ukoliko nije i ovo je svesno dozvolio, onda će se ugled Aladina u mojim očima potpuno srozati.
* Mirjana *
17:57, 17. October 2008
Da budem iskrena, ni meni se ne dopada ideja da se kompletni tekstovi sa drugih sajtova, tehnikom Copy-Paste postavljaju ovde.
Ukoliko sam nekad postavila takav tekst, obavezno sam ga postavila kao citat. Jednostavno mi je bilo neprilično da prisvajam nešto što se neko potrudio da napiše.
S druge strane, npr. tekstove o piscima-nobelovcima sam postavljala kao svoje, jer sam najpre Google-ala, pronalazila nekoliko različitih izvora, iščitavala ih i iz dobijenih podataka sastavljala novi tekst, onako kako se meni činilo da će biti interesantniji.
Meni se bar čini da je tako poštenije...
Milica
18:24, 17. October 2008
A kako mislis da Aladin proverava svaki tekst da li ga je neki korisnik sam napisao, preveo, kombinovao sa drugim tekstovima itd?
Dušan
18:29, 17. October 2008
Svako od nas za različite teme koristi saznanja sa drugih sajtova, bar ja ih koristim, ne može niko da zna odgovore na sve teme. Ja koristim druge sajtove ali pročitam pa prepričam to što pišem.
Milica
18:30, 17. October 2008
P.s.upravo sam nasla od koga doticni sajt uzima te tekstove, tako da Terms and Use... .jaka stvar. Ko o cemu, baba o ustipcima.
i nervira me sto samo znate da kritikujete, te ko cita ovo, ono ne valja. kome se ne svidja ne treba da dolazi ili bar neka zaobilazi stvari koje mu se ne svidjaju.
* Mirjana *
18:37, 17. October 2008
CITAT (Milica @ 19:24, 17. October 2008)

A kako mislis da Aladin proverava svaki tekst da li ga je neki korisnik sam napisao, preveo, kombinovao sa drugim tekstovima itd?
Nisam ni mislila da se tekstovi proveravaju, već jednostavno da se apeluje na savest članova, pa ko prihvati, prihvatio je... Valjda nas ima dovoljno razumnih.
Ponosan
18:55, 17. October 2008
CITAT
Valjda je neko zadužen da proverava da li je tekst
ukraden ili nije, pa kako sam ga ja našao mogu valjda i oni. Ponajviše sam reagovao, jer sam alergičan na krađu, a i na to da neko zloupotrebljava Aladina na ovaj način.
CITAT
P.s.upravo sam nasla od koga doticni sajt uzima te tekstove, tako da Terms and Use... .jaka stvar. Ko o cemu, baba o ustipcima.
i nervira me sto samo znate da kritikujete, te ko cita ovo, ono ne valja. kome se ne svidja ne treba da dolazi ili bar neka zaobilazi stvari koje mu se ne svidjaju.
Vidim da je po tebi, ako drugi kradu, zašto ne bih i ja! Ok, ali ima nas koji nismo takvi!
A što se tiče kritika, moje su bar do sada bile i pozitivne i negativne, a postove koji mi se ne sviđaju preskačem i ne komentarišem, malo si promašila jer to ovde nije tema. A tebi ako se ne sviđa ova tema, ne znam zašto je otvaraš i komentarišeš, samo je preskoči.
A što se mene tiče, ova tema je zatvorena i ja više neću postovati.
Ovo je lo-fi verzija sadržaja. Da bi ste videli verziju sa svim informacijama i slikama, molimo
kliknite ovde.