Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Originalna verzija: Hoćemo li u dijasporu?
Forum » Društvo » Dijaspora
prof. Cobra
"Rece mi jedan coek":Ma, hajde, onaj tvoj drugar, inzenjer, je bio u Svajcarskoj. Radio tamo svasta i, ja ti garantujem, nije video nikoga iz gornje klase.
Gornja klasa!?
Daaaa!Tamo je klasno drustvo:beli i plavi okovratnici. Parkinzi za upravu(to su oni gore, , jelte?), Menza za upravu(cuj, menza!), Sve odvojeno.

Pa, dobro, u cemu je poenta, upitah ga.
Poenta je, veli, da se ispod palube ne vidi nista jer je mracno. E, to su ti, nasi, videli od Evrope. ALI... ..

E, pa, to ali je ovo:Politicari hoce u Evropu gornje klase, a raja (?);raja -raja bi htela i ona u TU Evropu.(Ali, mac!)

I dijaspora, odonud, hoce u dijasporu, tj nazad.

Sta mislite kako mi njima izgledamo?

Pozdrav, tamo i nazad.
Vucinic88
Hhahahah priznaj da ti je neko platio da otvaras suludne teme biggrin.gif
Lidija Vuksanović
CITAT (Vucinic88 @ 12:02, 20. June 2008)

Ta ti je dobra! girl_wacko.gif
andjeo007
Verovatno kao mladi pavijani s kojima mogu da rade sta zele
Lidija Vuksanović
Na šta god ličili ljudi idu iz ove zemlje, jer su jako razočarani!
istina87
CITAT (Vucinic88 @ 12:02, 20. June 2008)

clapping.gif
sanjac
Hocu u dijasporu.
Evo komsija postao ministar za dijasporu.
Mozda tako uvecam sanse da dobijem stan, da se na sledecem popisu ne izjasnjavam kao eskimska manjina u Srbiji.
Dusanka
Kako mi njima izgledamo priznajem ne znam, po malo mi je njih zao sto ne znaju oni ono sto ja znam vrlo dobro, a to je da je nama bas dobro iz nihovog ugla. Kad bi mi njima nametnuli nase uslove zivota u njihovom okruzenju bilo bi pogubljenih na brzinu, a povratak na staro dug put, o prirodnim ljepotama da ne govorim a tek ljudi sa sve vrlinama i manama. Dijaspora je po meni nuzno zlo. rolleyes.gif
Hexy
CITAT (Dusanka @ 22:22, 1. Novembe :rolleyes: r 2008)
Kako mi njima izgledamo priznajem ne znam, po malo mi je njih zao sto ne znaju oni ono sto ja znam vrlo dobro, a to je da je nama bas dobro iz nihovog ugla. Kad bi mi njima nametnuli nase uslove zivota u njihovom okruzenju bilo bi pogubljenih na brzinu, a povratak na staro dug put, o prirodnim ljepotama da ne govorim a tek ljudi sa sve vrlinama i manama. Dijaspora je po meni nuzno zlo.

Pa naravno ljudi da je dijaspora nužno zlo ! Život iz našeg (porodičnog) ugla :
-Muž radi-ja ne, 2 dece-ćerka 13, sin 6 i po godina. Živimo kod muževljevih roditelja već 15 godina, a ljudi nam ne uzimaju za kiriju ! Muž dobija platu od 15 000 din.na tekući račun-ostatak para dobija na ruke (to je plus 15-20 000 din.). Gazdi tako lakše-da ne plaća porez državi. A ljudi koji rade u firmi nisu svesni da će im penzije na osnovu takvih proseka biti ispod 10 000 din.mesečno jer ni to neplaća redovno ! Ej bre ljudi, treba ovu decu školovati, hraniti, platiti da idu na neke sportove, da uče strane jezike, da vide SVETA, da deca imaju svoje sobe a mi svoje, a ne da živimo svi u jednoj ! Da mi muž bude adekvatno plaćen za posao koji obavlja-jer je vredan i talentovan. Da ja počnem da radim, a ne ovako-mlađe dete mi nije imalo prava na vrtić jer sam nezaposlena. A nemogu da se zaposlim jer nema ko da bude sa decom ! Babe i dede brinu i čuvaju svoje zdravlje pa nemogu da čuvaju unuke ! E pa zbog toga i sređujemo papire da odemo u inostranstvo, da vidimo šta znači -živeti normalno !!! Znam reći će neki -da je novac koji zarađen u inostranstvu -krvavo zarađen novac, a ja vam kažem NEKA bar je zarađen !
Ovo je lo-fi verzija sadržaja. Da bi ste videli verziju sa svim informacijama i slikama, molimo kliknite ovde.