Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Originalna verzija: Celulit
Forum » Sex, Ljubav & Prijateljstvo » Ženski svet
Super Moderator
Sta je celulit i kako ga se osloboditi?

Celulit nastaje usled poremećaja strukture vezivnog tkiva u vezivnim pregradama i izmedju režnjica masnog tkiva u potkožnoj regiji. Oslabljeno vezivno tkivo kože ne može da se odupre normalnom pritisku masnog tkiva i zato dolazi do prodiranja tog tkiva, pa se na površini kože manifestuje u obliku omorandžine kore. Danas više od 80% žena ima celulit koji je udružen sa ostalim znacima bolesti vezivnog tkiva, kao što su ravna stopala, kriva kičma, prošireni krvni sudovi, strije, spustena ramena, želudac, kratkovidost i dr. U nastanku celulita učestvuju i genetski faktori, hormoni, greške u ishrani, odsustvo fizičkog vežbanja.

Ako do sada niste imali prilike da se susretnete sa LPG mašinom važno je da znate da je to medicnska mašina kompjuterski programirana (jako poznata i priznata svugde u svetu) koja je jedini i najzdraviji način uklanjanja celulita i masnih naslaga i da trenutno na tržištu ne postoji nešto što bi moglo da daje zdravije i efikasnije rezultate. U pitanju je medicinska metoda - endermologija. Nema veze sa drugim mašinama kao što su elektro stimulacija, razne kozmetičke i druge metode i slično. Kada se uradi serija tretmana celulit se ukljanja trajno.

Principi rada aparata : Radi na bazi limfne drenaže (vakumski + masažno) u cilju pospešivnja protoka limfe i krvi u vezivnoim i potkožnom sloju i na taj način vrši razgradnju masnih naslaga i celulita koji se javlja usled zapušenosti limfnog sistema i periferne cirkulacije u vezivnom sloju. Direktno podstiče metaboličke procese koji daju fenomenalne i sigurne rezultate u lečenju celulita i ostalih estetskih problema vezanih za endermologiju, podstiče metabolizam celog organizma i obezbeđuje detoksikaciju organizma (zdravlje na prvom mestu), skida obim na problematičnim regijama (mršavljenje). Pospešuje cirkulaciju i podiže stanje celog organizma. Poboljšava izgled kože i vrši zatezanje...

Da li vi imate problema sa celulitom i kako se borite protiv njega?
*J*
Nazalost on me uvek prati...
Nevena Filipovic
hmmmmmmmmmmm... celulit... . Nazalost vrlo dobro znam sta je. Sta sve nisam radla da bih ga bar smanjila: fitnes 4 puta nedeljno, dijeta, nivea anti celulit gel, tanana anticelulit gel, 2-3 l vode dnevno, smrsala sam 6 kg, iako uopste nisam trebala, spala sam na 47, 7 kg... . Iako sam bila mrsava celulit mi je ostao. Tako ti je to, meni je to jednostavno genetski i to ti je...
*J*
Cula sam da je grejp dobar u borbi protiv doticnog gospodina CELULITA, ali nikako da krenem da ga jedem ili bar pijem njegov sok(sveze cedjen-gorak brrrrrrrrrrrr)
Nevena Filipovic
Ma, meni ne moze da pomogne ni ceo kamion grejpa, unknw.gif ali probacu, iako je gorak, jedno mucenje manje-vise
Jaca
A jeste li probale sa masazama?
Nevena Filipovic
U principu, moguce da je masaza najdelotvornije resenje yes.gif... samo bitno je naci nekoga ko stvarno zna to da radi, a ne da ti ostavi modrice(kao jednoj mojoj drugarici)i unakazi te crazy.gif
*J*
CITAT (Nevena Filipovic @ 23:46, 21. October 2007)
U principu, moguce da je masaza najdelotvornije resenje yes.gif... samo bitno je naci nekoga ko stvarno zna to da radi, a ne da ti ostavi modrice(kao jednoj mojoj drugarici)i unakazi te crazy.gif

I naravno treba imati para za to.
Saloni traze i uzimaju mnogo po tretmanu, a svi znamo da su u Srbiji NAZALOST male plate. mega_shok.gif
dusala
Ja iskreno mislim da leka nema... .vec samo malog prekrivanja ali nazalost vidljivog biggrin.gif
Drbob
Da nije vas - žena, muškarci ne bi znali za celulit!
Ja vam preporučujem masažu, to možete i same, uz upotrebu okean algi - anticelulit gela, jedne poznate kompanije i još nešto (neprijatno mi je da vam kažem), ali što više i što češće.
Koje crno trčanje i koji fitnes i bildovanje i...
Nevena Filipovic
CITAT (Drbob @ 6:42, 26. October 2007)
Da nije vas - žena, muškarci ne bi znali za celulit!
Ja vam preporučujem masažu, to možete i same, uz upotrebu okean algi - anticelulit gela, jedne poznate kompanije i još nešto (neprijatno mi je da vam kažem), ali što više i što češće.
Koje crno trčanje i koji fitnes i bildovanje i...

rolllaugh.gif
Angel
Masaze su se pokazale kao najbolje resenje.
Nisu bas toliko skupe, koliko su neke druge terapije...
Jedan tretman je oko 10 EUR, a naravno da bi trebalo da se odradi bar jedna serija od 10 tretmana.
Gazaphuli
[Po mom iskustvu, vredi samo rucna masaza.
Sve masaze kojekakvim spravama su zali Boze i para i vremena.
Nazalost, to se mora raditi konstantno - kad ga skines, moras na masaze za odrzavanje situacije... inace se vrati.
Stres je jedan od glavnih uzrocnika girl_cray2.gif
*J*
[img]http://www.r-1.hr/upload/program/celulit1.jpg[/img]

I bebe imaju celulit, i muskarci.
Zasto brinuti onda?!
Gazaphuli
Nasla sam na nekom sajtu kako napraviti u domacim uslovima masku protiv celulita.

Evo recepta, mozda ce i pomoci:
pomesati soc od kafe sa par kapi maslinovog ili brsljanovog ulja, naneti na problematicna mesta, uviti folijom i drzati 10 minuta.
Jednom dnevno, par meseci.

Srecno, i ako bude rezultata - pisite!!!! girl_sigh.gif
Ivancica
Nije valjda da ima devojaka koje i dalje lupaju glavu zbog celulita... pa to ima svako. Ja se na primer uopste ne oterecujem time... jbg sta je tu je.naravno gledam da ne jedem ono od cega se celulit pogorsava, a li nikakve masaze, bacanje para i sl.(koga ja lazem ne vodi racuna uopste i celulit sam nestaje)
Catwoman
Mislim da bi devojke ipak trebale da se pozabave svojim izgledom i zdravljem
Drago mi je sto sa celulitom nikad nisam imala problem
Princeza
nemam problema sa celulitom
Milica
Jel probao neko domacu kremu Univax za celulit (i strije, mislim), meni se odlicno pokazala?
Jaca
CITAT (Milica @ 11:11, 7. October 2008)
Jel probao neko domacu kremu Univax za celulit (i strije, mislim), meni se odlicno pokazala?

Nisam probala ali sam cula od par prijateljica da je krema ok i da je nesto jeftina.
Nemam neki veliki problem sa celulitom, jedino na nekim delovima butina kada bas jako pritisnem kozu, ali cu kupiti tu kremicu da isprobam malo.
Snezana1909
CITAT (Nevena Filipovic @ 23:46, 21. October 2007)

modrice moraju da se pojave... zbog velikog pritiska na kozu..to jest mora malo da se razbije taj celulit
probajte mezoterapiju..odlicna je
Ovo je lo-fi verzija sadržaja. Da bi ste videli verziju sa svim informacijama i slikama, molimo kliknite ovde.