Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Originalna verzija: Cene u Grčkoj
Forum » Putovanja » Grčka
Sailor Ripley
Evo mene na moru. Otvorio sam sezonu : )

Pa za one koji se pripremaju za letovanje u Grčkoj, evo cena za ovu godinu:

Benzin je od 1, 15 - 1, 29 eur / lit
Coca Cola 1, 5l je 1, 47 eur
Ulje za suncanje copertone 7 eur
7 days i druge vrste cookies oko 1 eur
Kiselo mleko 3 kom je 2, 83 eur
Cokoladno mleko 1/2l je 1, 25 eur

Suncobrane ne naplacuju (jos) ali su cene raznovrsne i idu od free dok god narucujes pice do 8 eur za 2 lezaljke+suncobran.

Ice Cofee nemaju, odnosno imaju ili frape ili nes kafu koju prave sa vodom. Fuj.
A nemoguce ih je nauciti ih da prave samo sa mlekom. To im je neshvatljivo...
Cena je od 2 do 5 eur. U zavisnosti od bara ili plaze na kojoj ste.

Ali je zato dobra vest za zavisnike koji moraju ujutro da piju kafu da kantica Nes Caffe znatno jeftinija u prodavnici nego u Srbiji.
500 gr je oko 5 eur.

Sve u svemu ako zivite u Beogradu i dodjete u Grcku necete primetiti neku znacajnu razliku.
Skuplje je u proseku za 10tak %, ali to necete primetiti jer vam je novcanik pun za razliku od budjelara kuci...

Uglavnom Vas ovde briga za cene, svi su nasmejani, uzivate na plazi i sve brige ostavljate za kada se vratite...

Ali bi ipak voleo da mi samozvani mag ekonomije Mladjan Dinkic objasni:
Zasto je benzin skuplji kod nas nego ovde? 1, 2 eur / lit x 82 je oko 100 din, sto je naravno manje nego u Srbiji.
Valjda svetsko poskupljenje nafte utice i na Grke?

I zasto je ovde porez na hranu i osnovne proizvode 9% a samo za luksuzne proizvode (npr alkohol) porez 19%?
Mozda zato sto mi u Srbiji zivimo u luksuznoj zemlji?
Vladica
taj njihov frape i nes kafa mi nikada nece biti jasna. slazem se, odvratno piće... srecom, necu u grcku ove godine ali nekom ce posluziti tvoje informacije. lep provod...
catgirl
Sto se benzina u Grckoj tice to je vrlo cudna stvar... Grci se bune sto im je tako skup benzin(oni imaju sopstvene rafinerije nafte)u odnosu na druge koji samo uvoze naftu(nemaju svoju uopste)... A sto se tog frapea tice... sve je stvar navike ja ga godinama pijem ali naravno dolivam sveze mleko ful.
Ako nije tajna u kom si mestu na odmoru? Lepo se provedi gde god da si...
Lillyn
CITAT (Sailor Ripley @ 11:33, 1. June 2008)
Ice Cofee nemaju, odnosno imaju ili frape ili nes kafu koju prave sa vodom. Fuj.
A nemoguce ih je nauciti ih da prave samo sa mlekom. To im je neshvatljivo...

sarcastic_hand.gif

Grcki frape je najbolja stvar! Bez mleka, samo dobra, jaka kafa i puno leda, mmmm............ ..

Srecom, i ove godine cu u Grcku, pa ce biti prilike za uzivanje... .

Hvala na informacijama, Ripley!
catgirl
CITAT (Lillyn @ 8:18, 2. June 2008)
sarcastic_hand.gif

Grcki frape je najbolja stvar! Bez mleka, samo dobra, jaka kafa i puno leda, mmmm............ ..

Srecom, i ove godine cu u Grcku, pa ce biti prilike za uzivanje... .

Hvala na informacijama, Ripley!

Ko ima dobre zivce nema problema sa tom kafom... ja obicno takvu kafu mogu da popijem samo jednu dnevno inace u suprotnom slucaju... udara po nervima girl_cray2.gif
Kriss
CITAT (catgirl @ 6:57, 3. June 2008)
Ko ima dobre zivce nema problema sa tom kafom... ja obicno takvu kafu mogu da popijem samo jednu dnevno inace u suprotnom slucaju... udara po nervima girl_cray2.gif

Ko jos u Grckoj pije kafu, kad imaju uzo, retsinu ili Mythos?:-)
Lillyn
Eh Kriss, malopre sam sedela na plazi a oko mene su svi Grci pili upravo frape i fredo.. Uzo bar ovde na Kritu ne piju previse, kao ni retsinu, vise vole klasicno vino.

Da se nadovezem na temu:

Krit:
Benzin - od 1.30 do 1.40 eur / lit
Mleko za suncanje Nivea (bezbojno, spf 30) - 19.90 eur (cena "seta" po faktorima wacko.gif )
2 lezaljke + suncobran - od 6 do 10 eur (uz po jednu kafu ili sok uglavnom)
Frape, fredo kapucino, fredoccino i slicne stvari - od 2.5 do 4 eur
Voda 1/2l - 50 centi
Giros, suvlaki - 2.50 eur u proseku
Cezar ili pileca salata (u beach baru, konkretno) - 6 eur
Cene po restoranima su toliko razlicite da ih ne vredi ni uporedjivati..

Ah, da - kazna za nenosenje pojasa u kolima - 360 eur (ukoliko se plati u roku od 10 dana, 180 eur)
Kazna za nenosenje kacige - isto toliko
Kazna za pricanje mobilnim u toku voznje - u principu oko 150 eur, ali pricom moze da se izvuce i samo opomena (ako ste zensko i imate srece) ili manja kazna (za prve dve stvari su vrlo striktni, za mobilni ne bas toliko... )

Uostalom, koga briga za cene, kad je ovde super... dancing3.gif
Superhik
CITAT (Lillyn @ 15:43, 23. June 2008)
Uostalom, koga briga za cene, kad je ovde super... dancing3.gif

Baš tako. A ne ovde: em te klempave, em te kradu...
Ada Ciganija nije više samo more za siromahe, već i za seljake. Fuj.
boca
evo jos malo cena, destinacija- atina
ponesite brdo novca jer ce vam trebati.
kafa i napitci 5e, kolac od 5-10e, bezvezan rucak min 50e, ulaz na plazu 6-15e, voda 0.5l je 2e, kad naidjete na snizenje 50% znajte da je to 50% skuplje nego u rimu, 1min razgovora sa srbijom iz hotela je 8e, itd.
da na poverujes.
voznja taksijem je dzabe- voznju na destinaciji tipa batajnica-sremcica placate 10e, sto je u beogradu nemoguce.
Lillyn
Jos jednom Krit - koliko te panduri ojade za prekoracenje brzine?

350 eur girl_cray2.gif girl_cray2.gif girl_cray2.gif
Ovo je lo-fi verzija sadržaja. Da bi ste videli verziju sa svim informacijama i slikama, molimo kliknite ovde.