Drbob
15:13, 29. May 2008
Često sami sebi postavljamo neka pitanja i pokušavamo da nađemo odgovore, ali su oni isuviše subjektivni.
Da postavljamo ovde pitanja i da čujemo različita mišljenja. Može???
Uhvatimo često sebe da se pravdamo zbog mnogih stvari, i da krivca pronalazimo u nekoj drugoj osobi.
Da li nam je neko kriv za ono što se dešava u našem životu?
Vladica
0:49, 30. May 2008
pa ako covek sam donosi odluke nema razloga da optuzuje druge za eventualni neuspeh. mislim i pristalica sam da covek treba imati neku osobu sa kojom moze bar da razmeni misljenje pre nego sto donese neku odluku. u svakom slucaju, ne treba biti sujetan, nekada poslusati PAMETAN savet nije na odmet. sta mislite, Drbob-e?
Lidija Vuksanović
15:17, 30. May 2008
Što se tiče postavljanja pitanja na forumu i odgovora na ista, to je razmena mišljenja! U životu ne možemo kriviti druge za one stvari gde smo sami doneli odluku! Jedino možemo kriviti druge kod nekih stvari na koje jednostavno nismo imali puno uticaja i odluku nismo doneli sami. To je čisto moje mišljenje!
Drbob
23:23, 30. May 2008
Na koje to stvari u živoru nemamo uticaja, pa krivimo druge?
Vladica
23:28, 30. May 2008
ja ne krivim druge nizasta, maksimalno pokusavam da imam uticaja na sve sto se tice mene i moje porodice i za sada mi to dobro ide
Lidija Vuksanović
9:29, 2. June 2008
Recimo ne može niko da kaže nekome da je sam kriv za to što je izgubio nekoga u vreme rata ili situacijama koje nazivamo jednostavno "viša sila". Da li se slažete s tim? Zato kažem da ima slučajeva da čove nije kriv što je imao loše iskustvo i što je doživeo neprijatnosti koje ostavljaju ožiljak do kraja života!
Drbob
20:44, 2. June 2008
Postoji "viša sila" iliti nešto na šta mi ne možemo da utičemo, to je negde oko 2% recimo, ali u 98% slučajeva isključivo mi utičemo.
Čomi
17:02, 24. August 2008
Zašto donosimo odluke? ili Zašto tražimo odgovore?
To su dva pitanja.
Odgovore tražimo jer tako čovek i čovečanstvo napreduje, to je prirodan proces u razvoju čoveka.
Donošenje odluka vezano za način na koji tražimo odgovore je već nešto drugo.
Dušan
17:07, 24. August 2008
Pa valjda zato što ih ne znamo sami, ili zato što smo ljubopitljivi. Mada mislim da je znatiželja u čovekovoj prirodi.
Ovo je lo-fi verzija sadržaja. Da bi ste videli verziju sa svim informacijama i slikama, molimo
kliknite ovde.