Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Originalna verzija: Zašto tražimo odgovore?
Forum » Zdravlje » Psihologija
Drbob
Često sami sebi postavljamo neka pitanja i pokušavamo da nađemo odgovore, ali su oni isuviše subjektivni.
Da postavljamo ovde pitanja i da čujemo različita mišljenja. Može???
Uhvatimo često sebe da se pravdamo zbog mnogih stvari, i da krivca pronalazimo u nekoj drugoj osobi.
Da li nam je neko kriv za ono što se dešava u našem životu?
Vladica
pa ako covek sam donosi odluke nema razloga da optuzuje druge za eventualni neuspeh. mislim i pristalica sam da covek treba imati neku osobu sa kojom moze bar da razmeni misljenje pre nego sto donese neku odluku. u svakom slucaju, ne treba biti sujetan, nekada poslusati PAMETAN savet nije na odmet. sta mislite, Drbob-e?
Lidija Vuksanović
Što se tiče postavljanja pitanja na forumu i odgovora na ista, to je razmena mišljenja! U životu ne možemo kriviti druge za one stvari gde smo sami doneli odluku! Jedino možemo kriviti druge kod nekih stvari na koje jednostavno nismo imali puno uticaja i odluku nismo doneli sami. To je čisto moje mišljenje!
Drbob
Na koje to stvari u živoru nemamo uticaja, pa krivimo druge?
Vladica
ja ne krivim druge nizasta, maksimalno pokusavam da imam uticaja na sve sto se tice mene i moje porodice i za sada mi to dobro ide
Lidija Vuksanović
Recimo ne može niko da kaže nekome da je sam kriv za to što je izgubio nekoga u vreme rata ili situacijama koje nazivamo jednostavno "viša sila". Da li se slažete s tim? Zato kažem da ima slučajeva da čove nije kriv što je imao loše iskustvo i što je doživeo neprijatnosti koje ostavljaju ožiljak do kraja života!
Drbob
Postoji "viša sila" iliti nešto na šta mi ne možemo da utičemo, to je negde oko 2% recimo, ali u 98% slučajeva isključivo mi utičemo.
Čomi
Zašto donosimo odluke? ili Zašto tražimo odgovore?
To su dva pitanja.
Odgovore tražimo jer tako čovek i čovečanstvo napreduje, to je prirodan proces u razvoju čoveka.
Donošenje odluka vezano za način na koji tražimo odgovore je već nešto drugo.
Dušan
Pa valjda zato što ih ne znamo sami, ili zato što smo ljubopitljivi. Mada mislim da je znatiželja u čovekovoj prirodi.
Ovo je lo-fi verzija sadržaja. Da bi ste videli verziju sa svim informacijama i slikama, molimo kliknite ovde.