Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Originalna verzija: Nesavesni poslodavci
Forum » Društvo » Posao
Lidija Vuksanović
U Srbiji ima dosta privatnih preduzeća u kojima radnici ne primaju plate mesecima, ne uplaćuje im se staž. Šta mislite da li su inspekcija rad i zakon slabi prema njima (da li su male kazne za to?)
Rasa Vasic
kad inspekcija dodje u neku firmu da naplati kaznu gazda samo da 500 evra i cao

umesto 5000 e
sakiba
slazem se
veze i vezice su na sve strane
Dušan
CITAT (Lidija Vuksanuvic @ 12:57, 22. May 2008)
U Srbiji ima dosta privatnih preduzeća u kojima radnici ne primaju plate mesecima, ne uplaćuje im se staž. Šta mislite da li su inspekcija rad i zakon slabi prema njima (da li su male kazne za to?)

Ima i društvenih pa nikom ništa.
Matko
ovde kazne nisu u pitanju inspekcija kada krene na teren dobiju uputstva zabranjen ulaz tamo, tamo............
o cemu onda pricati
Lidija Vuksanović
Da tačno je to da je inspekcija uglavnom u fazonu daj mi toliko i ne pištem prijavu. No moje pitanje je, u ovoj temi, između ostalih i šta mislite kako prevazići ovaj problem, bez obzira da li je u pitanju društveno ili privatno Privredno društvo (Preduzeće)?
sanjac
Svako moze da proveri svoj "staz" tj. da li poslodavac uplacuje doprinose. dovoljno je, bar u Bg, sa licnom kartom otici na salter odvratne sluzbe u Nemanjinoj i dobiti listing. Pa kome ne uplacuje... neka odluci sta dalje. Jedino to je relevantan podatak, nikakvi pecati u radnoj knjizici.

Sama vrsim placanje doprinosa vec mnogo godina pa ne moram da proveravam, ali mi je kartica u njihovoj sluzbi besprekorna.
boca
bezi iz te firme glavom bez obzira! proveri staz, ako nije uplacen tuzi ga, ali bezi. tu se nikada nista nece promeniti, ne nasedaj na tuzne price i obecanja. trazi drugi posao!
Rasa Vasic
nema resenja para vrti gde burgija nece.
Ovo je lo-fi verzija sadržaja. Da bi ste videli verziju sa svim informacijama i slikama, molimo kliknite ovde.